Ett mäktigt nära möte!

Nära möte, riktigt nära möte med fiskgjusen, denna vackra ståtliga fågel. Att detta ens var möjligt trodde jag ej utan att man behövde sitta i ett gömsle. Men jag har tydligen blivit accepterad utav denna hane, kanske ;) Trodde först att det var en av juvenilerna som kom och var lite nyfiken men såg sedan att ögat var gult så det var inte någon av dem :)

Återigen var jag och Maja vid våran lilla klippa där vi har badat en hel del denna sommar och som sagt Det finns ett bo flera flera hundra meter bort på andra sidan viken bakom träden så man ser inte boet där vi sitter/badar men man ser dem när de flyger ovanför träden och man ser att alla fyra fiskgjusar lever och mår bra :)   Men så denna eftermiddag precis när jag skulle ta ett "sista"  dyk ner så kom hanen flygandes ovanför mig. Jag avbröt dykandet och småsprang (vem skulle inte börja småspringa?) fram till kameran som låg vid en buske i skuggan. Men den hade redan flugit förbi och jag har redan miljoner bilder på fiskgjusen när den flyger bort/vid sidan/ovanför så jag lade ner kameran igen och tittade på den när den flög där bort över viken för att sedan sätta kurs mot mig igen. Jag satte mig ner på ena knät för att få en så stadig vänsterhand som möjligt och inväntade den.

Nu hände det något han flög riktigt lågt, så lågt att jag inte ens fick hela fågeln i bilden! Han flaxade med sina vingar och satte sig högst upp på ett dött träd, väl medveten om att jag satt 10-15 meter nedanför honom. Hjärtat började bulta något enormt, hur mycket tid hade jag på mig innan han väl insåg hur nära jag var innan han bestämde sig för att flyga iväg igen? Men nej han satt kvar, tittade på mig,tittade på Maja,tittade mot viken för fisk antar jag. Sedan så började han putsa sina fjädrar. Kameran smattrade på och han hörde den mycket väl för han tittade då på mig med vickande huvud åt vänster-höger, vänster-höger. Maja fick tillslut syn på honom där och då trodde jag att hon skulle springa fram till trädet eller börja skälla. Hon tittade sedan på mig, antar att hon inväntade på ett kommando, jag gav henne ett kommando, hon lade sig ner och tittade på den som tittade på henne återigen med ett vickande huvud, vänster-höger vänster-höger :) Sen efter en stund så flög han iväg :)

Jag tror att detta är hanen eller jag är ganska så säker på detta därför att, den andra fiskgjusen är snäppet större. Sen så är honan ringmärkt har jag sett och då var det hon som var den skadade i min förra blogg och inte hanen. Och på så sätt så vet jag ju att detta är hanen då det är han som har flugit förbi mig med fiskar lite då och då,( hanen fångar fisk, honan vaktar boet) och därför att han har ingen ringmärkning. - Min egna slutsats!

Wildlifephotography is sitt rätta element, Love It! Fast det blir inga action bilder här utan mer porträtt på denna majestätiska rovfågel :)

Finns text under vissa bilder.

Här är den första bilden när han flög ovanför mig, mäktiga klor :)

Här kommer han tillbaka strax innan han landar.

Här har han landat och jag var nära att få en hjärtattack!

Han har koll på mig och jag trodde att han skulle sticka direkt när vi sågs öga mot öga och lins mot öga ;)

Här spanar han på Maja som tittade på honom :)

Sedan lite bilder när han flög iväg, och det gick fort, jag hann inte riktigt med :)

Men jag kan ha fel, det kanske är en utav Juvenilerna, som precis har skiftat från orange iris till gult......

Inlagt 2019-07-27 20:01 | Läst 2031 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Grattis, skarpt och så fint samt att få den så nära och sittande också, den kanske är nyfiken på hunden?
Svar från Joakim88 2019-07-27 20:33
Tack så jättemycket Peter :)
A det var en grym upplevelse detta, kommer att leva länge på det!
Haha nja den såg inte Maja först för hon låg under en buske i skuggan å sov först när den landade, sen kom hon fram efter en stund när han väl suttit där ett tag.
Men absolut han kan ha sett henne ändå, deras syn är ju fenomenalt bra hehe :)
Hej Joakim,
jag förstår att det här var ett häftigt möte och jag kan bara gratulera till en serie fina bilder. Du börjar nu bli så pass duktig fågelfotograf att du borde också börja gallra lite hårdare. Det är inte helt lätt men en nyttig övning. Du visar 30+ bilder på samma fågel, börja bli mer kritiskt och välj vad du verkligen vill visa för att få fram samma budskap. Jag ser fram emot fler av dina fina inlägg om hur man kan se dessa fåglar utan att betala för en plats i ett gömsle:-).
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-07-27 20:43
Tack så mycket Lena :) Tack för detta, snällt sagt och absolut det ska jag börja göra :)
Tack hehe
Ett med naturen! Grymt kul möte. Eller satt du och vifta med en gädda kanske? :)
Mycket fina porträtt bilder!

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-07-27 21:18
Hej Johnny och tack så mycket :)
Haha Yupp :)
Haha nä det hade vart något, men däremot så har tanken slagit mig att försöka få lite fisk genom att fiska själv å slänga ut om de skulle flyga förbi. Ska nog ge det ett försök :)
sears 2019-07-27 21:21
Kan bli coola action bilder i så fall.
Lite inspiration :) https://www.youtube.com/watch?v=c9SUP7Zihe0

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-07-27 23:09
Ja absolut :)
Haha ja denna video känner jag igen, Jan här på fotosidan länkade den för många bloggar sedan, men tack ändå, den är oslagbar :)
WOW! Så häftigt.
Svar från Joakim88 2019-07-27 21:42
Ja detta var helt otroligt, tusen tack :)
Imponerande och kul att se! (Men jag säger som Lena, välj ut de sju bilder du gillar bäst, att gallra gör det hela bara bättre.)
Svar från Joakim88 2019-07-27 22:19
Tack så mycket Ragnar :) japp det kommer att bli så framöver ;)
Fantastiskt fint! Hög kvalitet på bilderna dessutom! Om jag ska tycka nånting om antal bilder, så tycker jag att du gärna ska ha många bilder, hur många bestämmer du och ingen annan.. Själv tycker jag det är väldigt tråkigt när det bara är en eller två bilder i en blogg.. jag kommenterar oftast bara såna bloggar nån enstaka gång.. Jag tycker det ska vara 'bildbloggar' här på Fotosidan och inte mestadels 'snackbloggar' med bara en bild.. ibland finns inte ens nån text.. bara en bild.. hur kul är det? För mig är mina egna bloggar mer en 'dagboksanteckning' med bilder, ofta många bilder att dessutom kunna gå tillbaks till i framtiden.. ett bra ställe att sammanfatta de bästa bilderna man har på ett motiv.. jag går sällan (aldrig) tillbaks i mapparna på mina externa hårddiskar och börjar pilla med bilderna igen! Jag vet att jag oftast lagt in de 'bästa' bilderna i en blogg här så jag letar istället upp bilderna här.. och vill man inte titta på alla bilder så behöver man inte.. Där är 'Tumnaglarna' bra, man får en överblick och kan klicka på bara dom som man nu vill titta på.. det är upp till betraktaren!
Hälsn!

PS. Kanske folk är så Facebook och Instagram trötta på alla bilder som lär förekomma där, så att man inte orkar med mer än tre bilder här.. bara en tanke som slog mig.. Själv vet jag inte hur det ser ut där, eftersom jag inte använder mig av dessa 'sociala medier'..
Svar från Joakim88 2019-07-27 23:36
Tack så jättemycket Jan :)
Jag förstår exakt hur du tänker här och så har även jag tänkt, att min blogg är mer som en bilddagbok. Men jag förstår även Lena och Ragnar här också då bilderna är på en och samma fågel i nästan likadana poser :) Får jag fler sådana här tillfällen som denna idag så kommer jag garanterat att lägga ut bilder men inte lika många men fler än 1,2,3 bilder det är klart! Sen håller jag med om tumnaglar den funktionen är superbra :)
Håller även med om bloggar med 1 bild i och en massa text, det är inget för mig heller. Folk här på FS vet nog vilka bloggar jag läser om man säger så ;)
Jag har inte Facebook men har Instagram så jag förstår hur du menar där ;)
Tack för din kommentar Jan :)