Öhrn & Maja matar Örn!

Vilken upplevelse vi fick uppleva idag och då menar jag inte bildmässigt för det blev mindre bra men närvaron och mötet!

Nu börjar vi från början så att ni hänger med, det är viktigt. Har sparat lite fiskar i frysen som jag fått av min vän Börje och hans vänner. Allt gick ju inte till gjusarna utan har alltid haft en plan om att testa till örnar också höst/vintertid.

Idag blev det ett försök och jag ville ha med mig min lille vän Maja, man måste ju testa eller hur :)

Larmet ringde kl 07:00 . Allt var nerpackat sen igår. Lade ner mackorna och startade bryggkaffet. Maja ville inte gå upp såhär tidigt en söndag, men med lite prinskorv så var hon allt uppe och kort därpå satt vi i bilen på väg mot sjön.

Efter en lång vandring i skogen till sjökanten så var vi framme runt 08:20, dags att hitta ett bra ställe att "gömma oss vid".

Hittade en riktigt bra plats att lägga fisken på men dessvärre så hade jag fått sitta ganska så öppet, trots ghillie suit men Maja hade ju legat bredvid helt synlig. Hm fick tänka om....

Vi fortsatte längs med sjökanten inne i skogen tills jag fick se en riktigt fin gran där de nedersta grenarna pekade neråt. Perfekt den sätter vi oss under. Lade ut fisken på berget och intog plats under granen. Fram med en macka och kaffe samt frukost till Maja. 

Här skulle vi tillbringa vad som visade sig vara strax över 5h under denna gran. Men tiden gick fort, lite surfande på fotosidan, kaffe, ett saftigt hundben till Maja och höra hur korpen och kråkorna kraxade ovanför oss och lite mer kaffe så gick det allt bra :)

För att göra en historia kort, när vi låg där under granen så fick jag höra ett mycket välbekant fågelläte som kom strax bakom oss.

Hjärtat bankade upp till halsen och jag fick så otroligt mycket rysningar. Det satt en havsörn bakom oss någonstans väldigt nära ovanför oss :)

Sen blev den tyst och en trut/mås? som hade spanat in fisken från och till landade på platsen. Den gick otroligt sakta fram och var ytterst vaksam. Sen tog hungern över och den började att picka på fisken.

Jag började att fotografera ytterst sakta, och höll inne på serietagningen.

Jag visste ju att örnen var där någonstans bakom oss och den hade nog mycket väl koll på truten/måsen....... 

Och truten/måsen fick inte så mycket mat i sig då jag såg hur den lämnade platsen riktigt fort. Anande att örnen skulle landa nu :) 

Jag var redo med kameran och allt, nu kan du landa :) Trodde jag.....

Den dök upp lika fort som den lämnade, alltså den greppade tag om fisken i farten och lämnade platsen. Det här är vad jag fick på den. Sikten var inget bra alls där under granen hehe och jag vågade inte knäppa några bilder först, var så inställd på att den skulle landa :)

Men jag är lika glad för det, fick ju se den när den tog fisken i luften och flög iväg och framförallt just två saker.

Maja var med vilket i sig är riktigt tufft och sen att jag fick höra örnens vackra läte precis bakom oss någonstans var en upplevelse bara det :)

Sen blev jag väldigt nöjd med mås/trut bilderna också i detta blåsiga/gråa väder :)

På väg hem tog jag några snabba foton på en gråkråka som hade det kämpigt i blåsten :)

Inlagt 2020-09-27 16:17 | Läst 2216 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
https://www.youtube.com/watch?v=mBCZWHb6ptA

Här är länken till hur havsörnen lät, börjar från 09 sekunder :)
:), men du fick ju en fin närbild på din fisk i klorna, inte illa det. I övrigt fina bilder på mås/truten
Svar från Joakim88 2020-09-27 17:54
Exakt jag fick en närbild på fisken i klorna :)
Sen var det just lätet örnen gav ifrån sig som var det bästa av allt :)
Får testa igen framöver.

Tack ska du ha :)
He he, helt underbart! Tycker det här är en örnbild som sticker ut väldigt mycket! Rolig berättelse, det tycks ju fungera bra, att den sen inte landade var ju bara otur.. nästa gång så! Den ser inte ringmärkt ut heller, eller så ser man inte det..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-09-27 19:43
Ja vilken dag, helt otroligt :)
Det kan man verkligen säga hehe, å så snabb den var när den väl kom fram. Det blir att testa igen och då kanske inte under en gran utan någonstans där man har lite mer utsikt/koll men det kan ju slå tillbaka också. Det ska bli spännande i vilket fall som helst :)

Det ser inte så ut på dessa två bilder som jag fick ( 2 identiska bilder iför sig)

Tack ska du ha Jan, vad kul :)
Vilken skön historia. Du och Maja får verkligen uppleva mäktiga möten tillsammans. Bilden du fick på örnen blev ju en perfekt illustration till din upplevelse, även om jag förstår att det inte riktigt blev det du hoppats på. Första bilden är riktigt skön den också.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2020-09-27 19:48
Hej Lena och Tack så mycket :)
Hehe ja verkligen, riktigt roligt när det blir sånt här.

Ja här svepte den förbi oss med sin fångst och där satt vi bland barr och grenar :)

Nej jag trodde ju att den skulle landa precis som måsen/truten gjorde men örnen var både listig och snabb, den kanske visste att vi fanns här ;)

Hehe tack, så såg vi ut idag :)
hehehe..det var en rolig historia även om utdelningen inte blev på topp. Tycker ändå det blev en kul och annorlunda örnbild..men minnena finns ju kvar och kanske nästa gång...eller nästa igen...Finns det inga Ghillie till hundar? ;) eller så får hon ha gröna slingor i pälsen så hon smälter in.. ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Joakim88 2020-09-27 21:01
Tack ska du ha Gunte :)
Ja jag är faktiskt riktigt nöjd med denna dagen ändå, vet ju att det kan funka nu :)
Får testa igen och igen.

Minnena finns kvar och jag har alltid med mig ett anteckningsblock där jag skriver /möten/väder/tid så får jag ett hum om alltihop :)

Haha det kanske det gör haha, tänkte mer att Maja var ett rovdjur ur ett rovfågelsperspektiv, annars får jag "klä in" henne i grönt ;)
Du kanske zoomade in lite för långt om hela fågeln skulle vara med på bild.
Nä, dåligt försök till skämt. Fascinerande läsning. Timmarna kan få ganska fort i gömslet när man sitter på spänn och väntar på något spännande.
Lina blir avundsjuk när jag berättar om prinskorven.

MVH Janne
Svar från Joakim88 2020-09-28 09:20
haha ja så kan man ju se det också :)
Tack ska du ha Janne :), timmarna går väldigt fort, fortare än vad man tror.

Hehe tycker allt att Lina förtjänar lite prinskorv hon med :)
Ja det gäller att vara på alerten :) Om man inte gör som du får man ingen erfarenhet heller. Så nu vet du att de gärna plockar med sig maten till något tryggt ställe. Snygg träff på den ändå och härlig berättelse.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-09-28 09:22
Ja verkligen, örnen var otroligt snabb där och jag hade egentligen bara en liten sikt rakt fram där jag lagt fisken. Sen var det buskar och träd på var sida.
Men så är det ju, det här kommer jag ju ta med mig och försöka hitta ett bra ställe där man har fri sikt men ändå kan sitta helst under någon gran/ mellan buskage :)

Tackar Johnny, vad kul :)
Haha maja sötnos. Du får ha en kamogrön påse med luva som hon får sitta i.
Vad mycket ni delar ihop.
Svar från Joakim88 2020-09-29 09:28
Ja hon är inte dålig hon :)
Haha ja det kanske man skulle ha :)) Men å andra sidan så har det ju funkat att både mata gjusar och örnar nu tillsammans med Maja ;)

Javisst :)

Tack Nini :)
Ni har riktiga äventyr för er ni två, gång på gång dessutom!. Trut, eller om et nu är mås-bilderna är alldeles utmärkta men örnklorna med fisken slår ju det mesta, snyggt! Hälsningar/ Björn
Svar från Joakim88 2020-09-30 07:05
Hehe ja det blir en del :)
Tack så mycket, tyckte att de blev bra men örnbilden ja den blev cool, tack :)