November

Fick en stund med en äldre örn en lördag för några veckor sedan. Solen visade sig på morgonen och var framme några få timmar. Fick ju plocka fram kaffe termosen redan i början på vår fågelvandring för där borta satt den. Eller satt och satt, den kom från skogen och slog sig ner där borta. Fick en fin kvart med kaffe, sol, och till vänster en örn sittandes i talltoppen :) Bra start på dagen!

Precis landat.

Tänk om den hade fått syn på något byte där och börjat dyka, woho, det hade vart coolt.

Men istället så flög den iväg strax därefter bakåt och in i skogen. Dags att packa ihop och börja gå då kanske, med en blick mot tall/gran topparna  gick vi längs med sjökanten. Hör en kråka kraxa och tittar upp, men försent för att få en bild "framifrån" så det fick bli några underifrån.

Dimman låg över hela sjön och kröp sakta mot land, inom några minuter så var solen borta och hela landskapet blev med ens grått. Vi fortsatte längs med sjökanten. Fick se en brunaktig lite pippifågel som hoppade runt på stenarna. 

Dags att låta Maja "vakta" väskan. 

Kröp bland stenarna för att komma lite närmare strömstaren. Fick ganska såklart för mig när den kände att nu var jag tillräckligt nära. Så några få foton på den innan det var dags att krypa tillbaka.

På vägen hem, några kungsfåglar kvittrade och hoppade bland granarna. Lyckades fånga en på bild.

De här bilderna under är första gången som jag såg och fotograferade en strömstare och de är fotograferade veckan innan bilderna här ovan. En annan strömstare och individ, den här var inte alls skygg. Jag hade ju ändå en stor hårig kompis bredvid mig här hehe.

Allt för denna gång, må november gå fort!

Inlagt 2020-11-17 18:39 | Läst 1874 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du verkar haft en riktigt fin dag med kaffetermos och fågelsällskap. Är det vid Vänern du fikar och kollar fåglar? Fina bilder fick du med dig, både på Maja och fåglarna. Blir sugen på att besöka platserna där strömstaren håller till! För första gången sedan i våras är det full fart i vattendragen här och det borde passa den lille. Ha en fin kväll!
Svar från Joakim88 2020-11-17 20:48
Tack, yes verkligen, sådana möten som man sent glömmer :)
Det stämmer, Vänern och runtomkring.
Tack ska du ha Yvonne, trodde faktiskt inte att strömstaren höll till såhär på en "sten strand" men det gjorde dessa två.

Spännande, den kanske finns där. Tack och detsamma :)
Kul med strömstare vid sjökanten, det har jag aldrig sett, enbart i åar och strömmat vatten, det är roliga individer att fotografera, snygg fotovinkel. Fint att hitta några kungsfåglar, brukar ju inte vara så fotovänliga. Ja en örn hör väl liksom till :)
Svar från Joakim88 2020-11-17 20:54
Ja verkligen, det var något nytt för mig med då jag sett och läst bland annat bloggar här om strömstaren och var den håller till. Men se den fanns ju här med :)

Tack ska du ha, låg ner och fotograferade vid båda tillfällena där.
Ja kungsfåglarna är härliga små bollar som förgyller tillvaron i den nu mörka skogen.
Jag satt länge och väntade på att någon utav dem skulle komma till den närmsta granen, vilket en utav dem gjorde tillslut.

He jupp, de e ju ändå favoriterna och största anledningen till att jag fotar fåglar :)
Jättefina bilder här! Det är ingen dålig utdelning för att vara november.. Strömstare har jag sett några gånger i absoluta ytterskärgården här (Tärnskär) några gånger genom åren, men det har varit då det verkligen blivit ordentlig vinter i norr som också är på väg söderut.. Strömstararna lär ofta flytta söderut i en SO riktning och hamnar ofta vid kusten då, troligen korsar dom även Östersjön också, om det behövs..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-11-18 07:25
Tack ska du ha Jan :) Nope det var en fin dag med örn, kungsfågel, och strömstare nu i november.

Okej, kanske dessa bara var här en kort visit på väg mot något annat ställe där det finns strömmande vatten kanske.
Intressant info där Jan :)
Strömstare, havsörn och kungsfågel på samma tur är ju inte dåligt, dessutom i november. Fascinerande att kungsfågeln fixar att vara kvar hos oss under vintern, med tanke på storleken. Strömstaren är kul att titta på med det verkar inte vars å strömt vatten just här.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2020-11-18 07:29
hehe nix det var en bra tur den lördagen :)
Verkligen, så liten men ändå stannar många kvar här trots bistra tider och det är ju inte dåligt av vår minsta fågelart.

Tackar, strömstare nr 2, de sista bilderna var fin att se, den hoppade bland stenarna och simmade lite i sjön bland vågorna. Nej det var inte strömt här bara vågor :)
Första strömstaren blev extremt bra med stenarna som inramning och förgrund. Kungsfågeln också fin förstås.
Mvh/Gunte..
Svar från Joakim88 2020-11-18 20:24
Jag bugar och bockar Gunte :)