Welcome to Sweden :)

Jag och min älskade Maja som får stå ut med husse å hans idéer tog en lång vandring igår efter jobbet för att se om gjusse hade kommit tillbaka till Svealand, ja i alla fall till oss här. Vädret var det sämsta tänkbara med snö och hårda kalla vindar ute vid sjön. Jag säger det rent ut sagt.

-Fan hatar snö och kyla i april, usch!!  Nov-feb går bra med örnprojektet =) men inte nu hehe, nä vill ha sol och värme. Det är min grejj det ;)

Någon fiskgjuse syntes inte till under gårdagen. Spanade med kikaren och satt hopkrupen vid sjökanten i ungefär en timme innan jag förfrös nästan. Dags att gå hem...

Selfie med mobilkameran 7/4. 

Det såg dystert ut på fiskgjusefronten. Snön den vräkte ner.

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

8/4 2022. Efter jobbet. 

Visste att min käre vän legenden Stig skulle ut och vittja nät idag så jag följde med honom denna eftermiddag ut med båten. Kameran fick följa med också (D500). Vädret var betydligt bättre idag än vad det var igår, men så kallt det var ute på sjön. Fingrarna förfrös ju nästan... men tänk om, bara tänk om gjusen är här...

Maja fick vara hemma med Silla inne i Stigs hus i värmen.

Väl framme vid nätet som låg i sjön där Stig snyggt lade båten så att han kunde börja dra upp nätet så dröjde det inte länge innan ett välbekant läte hördes på himlen.

-Åh mitt hjärta brast av glädje!

Där var fiskgjusen. Och den hade sett oss och fiskarna som Stig hade i sin fångst.

-Släng ut ut en fisk Stig. Sade jag ivrigt.

- Ja han ska få en fisk. Svarade Stig medans han plockade loss en björkna från nätet som han drämde till mot båtkanten för att se till att fisken med ens dog.

Sedan kastade han i fisken med full kraft. Fiskgjusen gjorde sitt fina läte samtidigt som den cirkulerade runt båten där högt uppe. Den döda fisken flöt på vattenytan.. en bit bort.. en liten bit bort till... sen gjorde gjusen ett sista läte innan den dök ner...

- Du är bäst Stig! Sade jag efter att jag fotat denna serie här under.

- Ja men det är väl inget speciellt. Han tar ju fiskarna precis som måsen gör när jag vittjar näten. Skrattade Stig :-)

Welcome to Sweden you lovely bird of prey :)

Så vacker rovfågel, och som jag har längtat efter dig :)

Och här dyker han.

Blicken mm!

Kvällens middag är räddad! Ny färsk :)

Igår trodde jag att jag skulle få vänta tills slutet på april innan jag fick se första fiskgjusen. Men så tog jag chansen att följa med Stig när han skulle ut till sjöss och det var ju, ja vad säger man. För Stig är en fiskgjuse som en vanlig fågel som ska ha sig en bit mat han med precis som vilken mås/trut som helst. Men för mig, Wohow! :-)

8 april small det! Välkommen Fiskgjusen!

Inlagt 2022-04-08 22:03 | Läst 1771 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här var nog den finaste hyllning till årets första fiskgjuse som jag någonsin sett. Men så är ni ju också gamla bekanta, du och Stig. Jag förstår till fullo vilket höjdarögonblick detta var och du fick en serie härliga bilder från mötet. Dessa bilder ger så oerhört mycket mer att se i en blogg med din beskrivande text jämfört med enstaka bilder i en pool. En höjdare Joakim!
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2022-04-08 22:14
Hej Lena och tack från hjärtat verkligen för din så fina kommentar <3
Ja jag blev så glad. Detta hände ju för några timmar sedan idag :-)
Var bara tvungen att lägga upp en blogg, är ju upprymd :))
Hej Joakim.
Denne gang bliver min kommentar meget nem. Lena kom først og derfor kan jeg bare sige, at jeg er helt enig med hende - super serie og tekst.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Joakim88 2022-04-08 22:23
Jag tackar från mitt hjärta här med Erik :)
Vilken upplevelse när man igår trodde att, - nu är det kört. Inga gjusar på ett tag. Och så med hjälp av Stig så small det till :-)
Grattis, fina bilder. Inte visst jag att gjusen hade läten, inget jag har tänkt på. Gjusen han har det bekvämt som får serverad fisk som arvode
Svar från Joakim88 2022-04-09 09:47
Tusen tack Peter :-)
Jo det har den, sök på fiskgjuse läte på youtube. Det är så otroligt vackert läte. Då är det vår när den har anlänt :)
Klart att gjusse ska få en fisk när Stig vittjar näten;)
Man ska inte ge upp! Härligt att du fick så många bra bilder på fiskgjusen även med fisk. Toppen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Joakim88 2022-04-11 13:17
Nej det ska man inte 😁
Tack så jättemycket, det var riktigt roligt att den hade anlänt trots allt 🦅🙏🏻