Åter igen Havsörn, jag undrar om den känner igen mig nu?....

För det kändes så när jag stötte på den denna stormiga regniga dag. Den satt uppe i ett träd och som det brukar vara så såg den mig långt innan jag såg den. Men denna gång så flög den inte bort från mig, alltså rakt ut över sjön utan att den flög utåt för att sedan flyga förbi mig sidled vilket jag tackar den för då jag fick fina foton på denna ljuvliga unga Havsörn :)

Jag vet att Havsörnen är en riktigt smart rovfågel, vilket fick mig att fundera på om den kan komma ihåg människor också som den har stött på.

Inlagt 2019-05-30 19:31 | Läst 1683 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tyvärr tror jag inte att havsörnen är så smart att den känner igen enstaka individer om du inte hade försett den med mat regelbundet. Däremot kan den tänkas betrakta dej som vilken människa som helst och bara det kan vara värt en rekognoseringstur. Fina bilder fick du i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-05-30 19:58
Nä jag misstänkte det ;) Har ej matat någon Havsörn än..
Ja exakt, tusen tack :)
Alltid kul att få örn på bild, fina bilder också
Svar från Joakim88 2019-05-30 21:37
Det är det :)
Tack så jättemycket :)
Fina bilder på örnen! Busväder är alltid trevligt att vara ute i. Många gånger jag fått mina finare bilder vid just sådana tillfällen.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-05-31 12:37
Tack så mycket Johnny :) Ja jag har märkt det nu på sistone tiden att jag har lättare att få syn på örnarna och bilderna kan bli mycket vackra :)
Fina bilder här! Jag tror absolut att den kan känna igen dig som individ om ni har möts flera gånger och du är klädd ungefär likadant! Dom har ju extremt bra syn och kan se detaljer på ett sätt som vi inte är i närheten av.. finns det inget negativt med dig för örnen så behöver den ju inte fly, bara hålla lite avstånd.. sen är ju alla fåglar individer och reagerar olika när man kommer nära! Och råkar man komma med mat, och gör så flera gånger så blir dom ofta inte så rädda längre.. Tänker på de båtutflykter där man som betalande kan fota Havsörnar och Fiskgjusar i västra Mälaren, eller som här mata en Fiskgjuse ur handen år efter år..
https://www.youtube.com/watch?v=c9SUP7Zihe0 .
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kad3Pk/tama-frille-ater-fisk--direkt-ur-handen

Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-05-31 12:40
Tack så mycket Jan :) Ja brukar ju ha vandrings stället på så att säga så det blir ju i princip samma byxor och jacka. Det där med mat har jag faktiskt funderat över, om man kan ta med sig lite fisk nu i vinter, eller fiskrens och slänga ut på isen, det borde ju vara helt okej eftersom fiskarna ( yrket fiskarna) gör så vad jag har hört ;)
Tack för länkarna :)