Bakom kameran

Sittandes vid sjön en dag i Januari när solen visar sig lite smått bland molnen och lyssna efter sjöfåglar. Det blev en händelsefattig dag för fågelfotografi men själen mår gott. Vindstilla, hör lite fåglar på långt håll, ser två vuxna havsörnar (stjärtfjädrarna var kritvita) som sveper förbi små öarna där borta och solen tittar fram.

Det får bli två bloggar i en. Bilder från idag och bilder ifrån Hornborgasjön för någon vecka sedan. Men vi börjar med lite bakom kulisserna bilder :) 

Gillar den här bilden mycket, fick se när jag kom hem och började redigera Majas blick hon hade på mig här. Jag ser ju aldrig hur hon uppfattar mig när jag går där med kameran och tittar för det mesta "uppåt". Men den här bilden med hennes blick & tassen redo för nästa steg beroende på om jag skall fortsätta gå eller stanna gör bilden i mitt tycke :)

Men jag satte mig och tittade ut över sjön.

Vi byter plats ;) ...... Såhär brukar det se ut när vi är ute. Vandrar, "sätter" oss & spanar. En riktigt fin följeslagare :)

Så du kan få ett självporträtt :)

Första bilden egentligen, Sony kameran är inställd på intervall tagning.

Här under kommer vad vi såg idag 25 Januari

En knipa

Samma knipa.

En annan knipa.

Och såklart vattenskotrar i Januari..........................

******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Hornborgasjön.

Sidensvansar & Varfågeln.

Inlagt 2020-01-25 18:02 | Läst 237 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ingen januaristämning här heller ! Storsjön här hemma har öppet vatten för först ggn på väldigt många år.
Trevliga bilder "bakom kulisserna". Den tredje bilden var härlig där man ser er vänskap.
Vad Maja har lust att göra med kameran på bild fyra kan man ju spekulera i :-)
Vad är det för ställe egentligen, jag har aldrig fått klart för mig vart du bor ?
Sidensvansarna är ju både vackra och roliga att titta på. Gillar "långskottet" på varfågeln.
ing-marie
Svar från Joakim88 2020-01-25 20:13
Å nej det är vårkänslor istället ;)
tack så jättemycket Ing-Marie, vad bra att jag kunde förmedla det hehe :)
Ja det vet inte ens jag men hade hon fått bestämma så hade hon nog velat att kamerorna inte följde med om man säger så ;)
Detta är på Kållandsö, är uppvuxen där och bor strax utanför Lidköping. Brukar vara runt Skaraborg för det mesta, med en å annan avstickare norr eller söderut.
Tack javisst är dom det och inte heller så blyga. tack igen fick beskära de sista bilderna på varfågeln med "långskottet" är knappt beskärd alls och gjorde sig bra i det ljuset. Tack ha det fint :)
Fin berättelse och bilder. Fint att Maja följer med så fint på dina (era) turer, jag skulle aldrig få med mig frun på mina :). Kul med varfågeln, ganska högt iso eller kraftig upplättning av skuggor på dessa skulle jag tro, men ok om man inte förstorar upp dem mer
Svar från Joakim88 2020-01-25 20:17
Tack så mycket Peter :) Ja hon gillar ju skogen och sjön året om och så är hon ju en riktigt go hund att ha med sig på allt :)
Haha nä jag känner igen det, brukade vara så med mitt ex hehe.
Tackar, nej iso talet var ganska så lågt dock så är närbilderna på varfågeln så hårt beskurna på aps-c kameran plus att jag har ljusat upp skuggorna så de blev i det brusigaste laget men inga bilder som jag tänker visa upp någon annanstans.
Tack Peter ha de fint :)
Det är fina bilder och den där varfågeln blir jag lita avundsjuk på. Det är väldigt många år sedan jag såg någon. Mest gillar jag hunden. Jag har också en hund om dagarna som är väldigt tillgiven och snäll. Kan ha den lös utan att den smiter iväg. Men tror Maja är ännu mer tillgiven och framför allt lugna. Min är ju en hane och mycket intresserad av tjejer.
Sten
Svar från Joakim88 2020-01-26 10:17
Tack så jättemycket Sten :) Varfågeln är andra gången i år som jag såg den, det är även samma fågel. Den är stationerad på hornborgasjön :)
Tackar jag med hehe, visst är det ett härligt sällskap :) Ja Maja är också lös för det mesta, hon är lugn & tillgiven. Men får hon vittring eller ser ekorrar då är det kört, det är något med just de djuren som sätter igång jaktinstinkten ;)
Hehe hanarna brukar ha det intresset har jag märkt ;)

Tack Sten, ha de gott
Ser härligt ut! Fina bilder och snyggt fångad varfågel. Den hör inte till vanligheten direkt. Och bilderna på dig och Maja är ju bara toppen.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-01-26 10:19
Tackar Johnny, härligt var det :) dock kanske inte lika skönt som du har det i värmen :)
Ja varfågeln är rolig att få på bild, har du vägarna förbi så finns den stationerad i hornborgasjön.
Tackar kul att höra :))

Ha det gott
Jättefina bilder har du fått i alla fall! Det är i alla fall lättpromenerat den här vintern.. Själv har jag bara en Sidensvans som jag kunnat fota hyfsat bra hittills.. Varfågel är det nog 10 år sedan jag såg en senast.. ur led är tiden/vädret.. men ljuset har ju i alla fall kommit tillbaks!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-01-26 15:18
Tackar Jan vad kul att du tyckte det :)
ja verkligen det är ju bättre väder nu än vad det var i oktober och november, iallafall ljusmässigt ;)

Det fanns två riktigt stora flockar med sidensvansar på hornborgasjön sist jag & Maja var där, annars så har jag inte sett dem heller..

Varfågeln verkar vara en sällsynt fågel, det är många som inte har sett den på flera år. Men den håller väl till uppe i norr egentligen och flyttar söderut vintertid har jag för mig. Vet också att den jagades hårt förr av människan och det undrar jag varför?!!!

Japp det kan man minst säga men jag säger såhär, Denna vinter har varit väldigt bra för alla fåglar som vistas i Sverige :) Du får se det så.
Tack Jan ha de fint
ehrsa 2020-01-26 18:10
Varfågeln är ju som en liten rovfågel, hade den här i ytterskärgården på höstarna, kanske varannan eller var tredje höst regelbundet på min 'favoritö' Tärnskär. Då kunde man hitta döda och 'spetsade' småfåglar i buskaget (Gråvide) där den/dom oftast brukade sitta! Vanligt var spetsade Kungsfåglar.. som också då var på flytt söderut.. Varfågeln skapar helt enkelt ett förråd med mat!
Hälsn!