Död

Lördagen den 22 Januari besökte jag silverfallet för att förhoppningsvis få se och fotografera slagugglan som fanns där. Det var första ugglan någonsin som fastnade på bild.

Nu fick jag reda på att den har dött... Tragiskt värre...

Man kan väl bara spekulera i vad som gjorde att den strök med.

Men jag fick ju en känsla själv att vi kanske var en orsak till dess öde. Den fanns på artportalen och folksamlingar efter folksamlingar åkte dit för att få se/fota den.

Ivriga efter att få den "bästa" bilden gick ”vi/dom” omkring och trampade upp slagugglans jaktmarker efter föda?

Riktigt tråkigt iaf att det slutade såhär..

Mina havsörnar/fiskgjusar kommer jag iaf att hålla för mig själv, det är ett som är säkert! Och åka å spana ugglor oavsett art, aldrig i livet om det ska sluta på detta viset!

Den här bilden fick jag genom att sitta på muren medans några andra fotografer närmade sig den på andra sidan.... Den flög snett mot mitt håll efter en stund.

Inlagt 2022-02-19 14:24 | Läst 640 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Joakim.
Tragiskt slut. Det måste trots allt vara okunskap och själviskhet som är orsaken till det?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Vi har haft något liknande med några fridlysta orkidéer där folk gick och grävde upp dem för att plantera dem hemma i sina egna trädgårdar. Där kunde de naturligtvis inte växa - okunskap och själviskhet i högsta styrka.
Detta är en sorglig nyhet. Ibland, i jakten på ett bra foto, glömmer folk ...... håll avstånd ......
Mvh
Marcin
Är det någonting som du är rädd om, håll det för dig själv.
Jag läste också att den dött. Verkligen tråkigt.
Hälsningar Lena
Vacker bild men förstår dig helt, hälsningar/ Björn
Vad tråkigt, som tur är så händer nog detta ganska sällan, har faktiskt aldrig hört tidigare att det skulle sluta så illa. Det som är riskfyllt är om det är kallt ute och att de flyttar sig flera gånger för att det kommer folk för nära. Den gången jag tyckte det kändes fel var nere i Malmö där det rapporterats en sparvuggla, när jag kom fram stod det nog 30 fotografer under den gren den satt och åt en sork på, den fick inte ro att äta ut flög vidare utan sork till ett annan gren och gänget följde efter. Jag tog några bilder och tyckte att det fick räcka. En lappuggla också i Skåne tyckte jag kändes bättre, den satt på en gren och på en timme jag var där så vred den endast på huvudet några gånger och där höll alla en 50m avstånd. Vi har nästan varje år haft jordugglor som har jagat sork på kvällarna norr om Helsingborg, de verkar återkomma har varje år. Där går en väg över ängarna, och där stod vi nog 30-40 fotografer och skådare varje kväll i några veckors tid, men det verkar inte bekymra ugglorna vad det såg ut som, vi stod alla på vägen och ugglorna flög som de ville mellan ängarna och över vägen.

Du fick en riktigt fin bild, sedan kanske man inte riktigt ser någon glädje i den med den bakgrunden, tyvärr
Hej! Joakim. Man får ju inte glömma att det också är 'naturligt' för en uggla (och örnar) att plötsligt dö.. Flera ugglearter är ju t.o.m. väldigt orädda för människor, annars skulle dom troligen bara flyga därifrån.. Jag tänker på Slagugglan som höll till här i 3 veckor ett par kvarter bortom Hornstull, 500 m. från där jag bor.. fick fina bilder på den! Varför valde den att komma hit och stanna här i veckor, troligen hittade den bra med föda.. 'stadsråttor' kanske.. Det var första gången jag såg en Slaguggla, men det är ju inte nere vid Hornstull man egentligen vill se en Slaguggla.. Läste att den sedan höll till i närheten av Observatorielunden i Vasastan i ett par veckor.. sen kanske den flög till skogs..?
Men visst, för många människor som kanske ofta har 'åkt långt' tycker nog att dom bara 'måste' få bra bilder på den, och går lite över gränsen.. Det blir nån slags 'hysteri' över det hela, och också en rejält dålig naturupplevelse..
Hälsn!
Tack för era kommentarer. Ja vi får hoppas att den dog av andra orsaker än pga störningar helt enkelt.