Havsörns test

Den här gången blev det lite mer "spännande", för nu hade jag tagit med mig min hund när jag skulle försöka få ner en havsörn. Fick tänka om lite när det gällde avståndet till fisken. Placerade ut dem ungefär 45-50 meter bort ifrån oss. Det fick bära eller brista, en kul grej att testa.

Bytte om och gömde mig intill sjökanten. 

En blick på husse som ser allt annat än mänsklig ut just för tillfället. Men van vid min camo klädsel somnade hon tillslut. Phu, detta kanske kommer att funka trots allt.

Alla havsörnsbilder är beskurna.

Efter ungefär 3h väntande med någon enstaka kråka på besök så hände det något. En ungfågel flög över och satte sig i trädet en bit bort. Den var följd av en något äldre örn som även den satte sig i samma träd. Där satt de i kanske ytterligare en timme innan ungfågeln tillslut gick ner. 

Mäktig rovfågel minsann!

Den något äldre havsörnen vågade sig också ner nu. Kanske en 3k örn som ser ut att redan ha ätit lite frukost.

Kråkan var ständigt närvarande nu och passade på att norpa åt sig småbitarna som blev efter örnens framfart på fiskarna.

Fin underhållning bjöd de på.

Där ligger hon själv och tittar lite ;)

Hade lite extra tur också att ungfågeln mätt och belåten valde att flyga lite närmare för att rasta.

Efter så många timmar sovande/vilandes i denna hetta så fick Maja nog och ville gå ner till sjön själv för att dricka vatten och svalka sig. Havsörnen såg henne nu, där den satt på stenen. Örnen följde henne med blicken men stod lugnt kvar. Maja stod å drack vatten och jag vet i ärlighetens namn inte om hon såg örnen, eller om hon ens brydde sig om den. I alla fall så verkade örnen inte bry sig den heller något vidare utan hoppade själv i vattnet för att släcka törsten och tvätta näbben. Men ville visa den här bilden då den kollar in Maja en sista gång innan den precis lyfte och lämnade platsen.

Det var en riktigt fin morgon/förmiddag med ett lyckat resultat. Vi avslutade med en riktigt lång promenad och jag var mycket nöjd :)

Inlagt 2022-05-17 09:35 | Läst 593 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga bilder, gillar särskilt den andra och de tre mot slutet innan örnen flyger ut mot vattnet. De är så rogivande i den gröna bakgrunden. Fantastiskt att man kan ha örnarna så nära och att de kommer, fastän det nu tog en 3-4 timmar ( jag hade nog inte fått se dem :)
Svar från Joakim88 2022-05-19 07:38
Tack så mycket Peter :)
Ja visst blev det fint med skogen i bakgrunden. Var mest glad över att Maja skötte sig så bra :)

Hehe jo det kan du ;)
Ja jisses.. förstår att du var nöjd efter den dagen..! Mycket bra bilder med hög närvaro! 🦅
Hälsn!
Svar från Joakim88 2022-05-23 08:21
Hehe jag var mer än nöjd :)
Tack så jättemycket Jan :)