Öhrnen

Naturen är vacker

Och man behöver verkligen inte fara långt bort för att få se det. Med hjälp av ett teleobjektiv kröp jag runt i trädgården för att se om jag kunde hitta något intressant bland blommorna & växter. Lyssnade på Henrik Ekman (rösten bakom Svt:s naturprogram) när han sommarpratade 2021, i hörlurarna medans jag fotograferade.

Hittade en hel del fjärilsarter samt flugor/bin av olika sorter. Min kunskap inom insektsvärlden är mycket begränsad om sanningen skall fram. Väljer istället att njuta av att dom finns där och trivs bland blommor och växter :)

1.

2.3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Skalbaggen och "biflugan"

14.

Här sover hon riktigt djupt.

Postat 2022-07-28 10:26 | Läst 349 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vad är det för fågelarter?

Stötte på en väldigt vacker liten pippi som kvittrade nere på marken vid ormbunkar och högt gräs. Stannade upp och försökte lokalisera vart kvittret kom ifrån. Tillslut fick jag se överkroppen på den då den kikade fram där nere :) Hann lägga märke till att den hade gula streck och svarta streck på vingarna när den flög iväg på marknivå. 

Kan det vara en bofink?

Den här var mycket svårare.... Gjorde varken något ljud ifrån sig eller rörde på sig. Riktigt bra kamouflage hade den också. Måste vara en elit bland småfåglar på att kunna sitta stilla :) 

Postat 2020-09-02 20:36 | Läst 1216 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Is fotografering

Vintern har ju kommit hit för stunden nu när det har blivit officiellt vår så kom den hehe. Har vart ute vid sjön nu i två dagar efter jobbet och fått se/fotat det vackra på vår moder jord. Nämligen is former. Och ja du kan räkna med att både skor och kläder blev riktigt blöta. Man måste ju ligga ner på marken/berget ju för att få "rätt komposition" och eftersom vattnet är så högt här nu så är spångarna på vissa ställen under vattnet så hoppa gick ju inte. Jag fick "vada" över men det gick ju bra fick ju fina resultat tycker jag när vi väl var framme vid horisonten :)

På väg ut mot solnedgången, Alltså bild nr 1 egentligen ;)

Postat 2020-02-27 18:48 | Läst 2208 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I den lilla världen där vi är giganter!

Det behöver ju inte enbart vara fåglar som man fotograferar eller människor, eller Maja det finns ju mycket annat på denna jord. Idag så besökte vi den lilla världen med min lille trotjänare Olympusen och detta vackra 60mm 2.8 macro. Ja jag vet jag har tre olika kameror men det har bara blivit så genom åren...... :)

Jag och Maja tog en tur efter jobbet till sjön där jag brukar fotografera fåglar för det mesta då vädret har varit strålande :) Men idag så var inte Nikon med utan Olympusen. Och det finns väldigt mycket man kan få uppleva i småkrypens värld. Fick bland annat se en myra som jagade någon "flygaktig" varelse på ett högt grässtrå. Och det bästa med makro fotografering du behöver inte alls bege dig särskilt långt bort för att hitta motiv. Det finns ju överallt :) Bara fantasin sätter ju gränser. Kan mycket väl bli en tur imorgon med denna kombo också då vädret skall vara på topp.

Nackdelen med macro fotografering vid sjön, det blåser och alla motiv åker med vinden & skärpedjupet i ett macro objektiv är som ni vet, kort.....

Det här var coolt att få se när man öppnade upp i lightroom, att få se blommans pollen på flugan :)

Och den här flugan måste ha varit vid sjön för man ser ju vattendropparna :)

Så tuff spindel och stor var den, någon som vet vilken art?

Fredags gymnastik :)

Trollsländan satte sig på väskan för lite återhämtning :)

Här är myran som jagade den flygaktiga saken

Det var över 1,5 årsedan sen jag sist klippte Majas klor. Det behövs inte hon slipar ner dem själv genom våra vandringar :)

Där bor det en stor spindel med några döda uppätna små spindlar

Ingen aning vad för kryp med ljuset blev bra :)

Fjäril av något slag

Jo Maja var ju med också =)

Postat 2019-09-20 19:20 | Läst 2026 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tivedensnationalpark

Det blev en dagsutflykt till Tivedensnationalpark igår. Har vart där två gånger tidigare, vår och höst. Föredrar hösten runt oktober då är skogen verkligen vacker. När vi kom fram så var bilparkering så full att bilisterna fick parkera längs med grusvägen till nationalparken och så även vi.

Och parken kryllade av tyskar bokstavligen, vart man än gick på lederna så hörde man någon eller några som pratade tyska. Att denna nationalpark var känd utanför Sverige visste jag inte, men det är ju roligt :)

Denna nationalpark erbjuder mycket vackra leder som man kan vandra på både gammal som ung. Dock så var det på tok för varmt egentligen om man har hund med tjock päls. Så jag och Maja gick en led som bara var 3km och som slutade med att man går runt en sjö eller flera små sjöar. Där kunde hon bada hur mycket hon ville, vilket hon även gjorde. Även några tyskar togs sig ett dopp i det svarta vattnet :)

Det blev inte så mycket fotograferande mest för att man blev så utmattad i värmen, hunden var trött, skogen är svår tycker jag att fotografera i. Men några bilder blev det, det mesta från slutet av vår vandringstig.  Och som synes på Maja bilden, -Jag lovade henne att nu tar vi det lugnt framöver ;)

Postat 2019-07-18 20:07 | Läst 1466 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa