Öhrnen

Tragedi

Som sagt igår var det fiskgjuse projektet som stod i fokus men vägen dit såg ut såhär. På vandringen längs med sjökanten gick jag och Maja (vovven) snett bakom men hon helst då i vattnet. Hade kommit en bit längre ifrån henne då jag vände mig om för att se varför hon dröjde. Hon stod i vattnet och jag ropade på henne. Hon gjorde ett försök att komma men stod still. Jag lade ifrån mig kameran och sprang till henne. Fick till min förvåning se att hon hade fastnat med bakfoten i en spricka eller vad man ska säga i berget under vattnet och hon kom inte loss. Jag drog försiktigt i bakbenet men fick inte loss det själv på första försöket så nu steg pulsen men jag fick hålla mig lugn så att hon inte kände av min rädsla ( smittas ju så lätt) och gjorde ett nytt försök och då släppte det, hon kom loss.... Phu det var en sak jag inte vill vara med om igen. Vi delade på en pizza den kvällen :)

Tornfalkarna. Tyvärr så misslyckades häckningen. Orsak vet ej. Ingen mänsklig faktor (mig inkluderad) här iallafall. Har hört att det kan finnas mård/mink i området. Finns även en hel del skator och kråkor. Pratade med min farbror idag, vi kommer nog att flytta holken framöver och sätta fast den högt upp på en lada istället. Och hoppas på nästa år.

Det andra jag fick vara med om var den här stackars måsen som har en tragisk historia vi aldrig kommer att få veta. Inte nog med att den har förlorat ett ben, det enda benet den har satt det ett fiskedrag i. Tragiskt.....

Hade den satt sig någonstans så hade jag försökt att hjälpa den men prata fågelspråket har jag inte lärt mig än....

Fick besök av en fisktärna också utan drag i sig, letandes efter fisk :)

Bonus bild från idag, blev överraskade av åskan över oss och med den, hagel och störtskurar. Maja blev rädd när det dånade. Hoppade upp i knät när jag satt på huk och ville att jag skulle bära henne, nästan 30kg njae... Vi gick hemåt......

Postat 2020-05-23 18:08 | Läst 1123 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Projekt fiskgjuse så långt

Håller på med mitt fiskgjuse projekt lite smått, mycket bärande och vandrande och tålamod har det varit de gånger som jag hållit på med detta, men så är det ju fantastiskt också när de väl tar fisken och som bonus så får jag lite fina bilder :). Och just idag så blev det en bra dag både för mig och för gjusarna. 2st fina braxar tog de.  Lägger upp en blogg med de bilderna framöver.

Men allt är inte topp, två saker fick jag vara med om som var mindre kul, den ena slutade lyckligt ändå, den andra vet jag inte. Kommer i nästa blogg med bilder.

Postat 2020-05-22 22:33 | Läst 982 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Fåglar med byten

Denna vecka har det blivit lite mer fågelfotografi ( "nämen säger du det Öhrn...")

Fick lite vad jag tycker i all fall fina bilder på staren med fångst, den eller rättare sagt de för de är otroligt många starar här, har sina bon i en träd allè, om man nu säger så? Och vad kan finnas där om inte en massa ungar som behöver matas :)

Kolla vad mycket käk den har fixat :)

Så grann fjäderdräkt! :) Tack för detta herr/fru stare :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Vid stranden/ sjökanten så hoppade den här lilla krabaten upp och ner från gren till gren. trodde att jag var vid dess bo så jag kikade en bra stund för att se om jag var där och störde den i så fall. Hittade inget bo så lyfte kameran sakta och knäppte några få foton på den. Även denna med fångst, kanske var det insekter den fångade medans jag trodde att den hade ett bo här? :)

Vi fick en connection en stund jag och han/hon kände jag :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Mötte även denna ståtliga fågel :) Koltrast hona skulle jag tippa på :)

Ladugårds svalan, nu var det lättare att fotografera den, när den satt still :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Ute vid Vänern på en stringa av berg och sten hade skarven/truten och måsen ett möte :) Det kryllade av dem, fortsätter även till höger utanför om bilden.. 

Och nu ca 1h senare när jag och Maja satt vid sjön och solade så dök min vackra fiskgjuse upp, inte min lokala utan en annan ( den som jag såg först anlända hit, finns i en blogg från mars om den :)...)

Och den fick syn på en fisk som den dök efter och jag var redo så fort jag såg den, men tro tusan att autofokusen missade nedslaget!! Nikon D7200 är ingen fågelkamera för action det kan jag säga efter drygt 2 år nu....autofokusen går som en gammal traktor, och likväl seriebildstagningen klick...klick...klick...klick.......... tur att man har en annan för action :) Men nu var det den som var med. Nåväl hade jättetur att denna vackra fiskgjuse flög emot mig och bjöd på en fin uppvisning genom att skaka av sig vattnet den hade i sin fjäderdräkt ( påminner om Maja när hon har badat) Och det fick jag i alla fall på bild :)

Blir en serie nu!

Fiskgjuse, fiskgjuse :) Så kul att den fick sin fångst :) Efter att den hade flugit förbi mig så satt jag och hoppades att ingen havsörn skulle dyka upp för det finns ett par som håller till här. Och det gjorde det inte vad jag såg, följde den genom kameralinsen tills den försvann :)

Postat 2020-05-20 19:57 | Läst 733 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kärrhöken

Äntligen lite finbesök av den bruna kärrhöken ( hannen) som flög "nära" och svepte över åkern sökandes efter föda.

Fick en serie när den svepte förbi och det vita i bakgrunden kanske du känner igen på bild 7-9  ;)

Postat 2020-05-18 19:12 | Läst 879 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En vacker liten fågel :)

På väg hem från jobbet men först efter en liten runda fick jag se denna otroligt vackra lilla pippi sittandes i rapsfälten.

Stannade bilen (ingen trafik) och hissade ner rutan och knäppte 4 st foton på den när den satt där :)

Har letat febrilt i fågelboken och har hittat några som liknar den men, nja vette tusan om de är rätt....

Här är den :)

Fick även se och fotografera gulärlan :)  (På våran lilla runda)

Bonusbilder :)

Inkomster & utgifter :)

Se upp där nere!

Postat 2020-05-13 19:23 | Läst 1555 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera