Öhrnen

Och regnet öste ner

Blev en lång promenad i ur och skur på skogsstigen ut mot plastbåten som jag har förankrat vid ett ställe. Var tvungen att tömma den på vatten. Men det regnar ju? det är väl ingen ide'? tänker du. Jodå den var överfylld från förra dagarnas regn och dessutom så kommer jag inte hit igen under hela nästa vecka. Så det var dags att "skyffla" ur vattnet och dra upp den ytterligare lite till på land, där jag förankrade den rejält. Även om det öser ner regn nu i 7dagar så sjunker inte båten i alla fall :)

Hade även ett annat mål på våran vandring. Har en ny "drömbild" som jag vill få och då måste det vara regn/mycket regn, sökte/letade och väntade utan resultat, för den här gången....

Fick se för första gången här i denna skog en gröngöling, alltså fågeln då, hackspetten ;) Och de vanliga hackspettarna + lite andra småfåglar som satt och tryckte under granar för det mesta.

Men däremot så fick jag en hel del fina bilder på min fina lilla kompanjon, tur att hon gillar att vara ute oavsett väder :)

Så jag visar er en tik som heter, hehe behöver jag ens nämna namnet längre ;)

Lugn, harmonisk och en spanare ;)

Till vänster på denna sida långt, långt åt vänster finns min lokala fiskgjuse :) Såg dem aldrig, förmodligen så låg väl honan och skyddade sina ungar från regnet och hanen satt kanske i något träd och skyddade sig mot de värsta skurarna.

Hon badade det första hon gjorde medans jag öste ur vattnet i båten.

Det var ju svalt och skönt i alla fall om man är en hund med tjock päls ;)

Postat 2020-07-05 20:33 | Läst 925 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Exploration

Jag lät min hund få välja vart vi skulle gå denna dag. Hon fick helt enkelt leda vägen och hon visade mig en fantastisk liten stig i djungeln som tillslut ledde ut till ett litet smultronställe. Och där fick det bli ett härligt bad. Dök under vattnet från berg till berg med Maja som simmade ovanför.

Men det började ju såhär, vi åkte till Kinnekulle, hade först tänkt att besöka munkängarna och fotografera Maja bland ängarna/ramslöken där. När vi kom dit så var parkeringen fullsmockad med bilar, verkligen tjockt. Som ett köpcenter. Nä här går inte att vara.

Åkte till ett av kullens naturreservat där vi parkerade och vandrade längsmed  pilgrimsleden, ( den orange markerade vägen) och när vi hade gått en bit på vandringsleden i lövskogen, så stannade jag upp, tittade på Maja och sade.

-Du får gå precis vart du vill, vart går vi? :)

Hon fortsatte på vandringsleden ett tag till innan hon bestämt svängde vänster rakt in i skogen. Jag följde efter (hon var kopplad) en ekorre kanske? Nä inte det, en sork? Nä inte det heller. Hon ville gå här så vi gick här tills vi kom fram till ett staket.

Vi hoppar över, med andra ord jag får lyfta över Maja och sen hoppa över själv.  Bara det inte är en massa stora lastbilskossor här nu bara..... Såg inga alls som tur var phu...

Den här platsen såg ju mysig ut, tät skog och en liten stig som går mellan lövträden. Här ska vi vandra :)

Vi gick och gick, såg fyra! stycken hackspettar i varsitt träd runt oss, en ormvråk som satt gömd bland löven och skrämde både mig och Maja när den flög iväg. Vi hade aldrig sett den men tydligen kommit väl nära den innan den själv såg oss.

Maja fick upp tempot lite mer nu så nu fick jag raska på lite snabbare. Hon var bestämd, hon skulle åt ett visst håll här och fort ska det gå....

Hon ledde mig ut till vattnet hehe ja vad annars egentligen en varm solig sommardag. Men vilken idyllisk plats hon/vi hade hittat. Det var verkligen jättefint här så här fick det bli både ett dopp och käk.

Såhär såg stigen ut som vi gick på en bra bit innan vi kom ännu djupare in i skogen :)

Efter ett bad så var det skönt att springa av sig det blöta lite :)

Okej nu fortsätter vi.

Bäst att ta en "selfie" ifall vi blir uppätna eller dör av något djur här inne. Så vet den som hittar kameran att såhär såg han ut, den sargade snubben....

Men allt väl, efter att ha gått en bra bit i den vackra skogen där jag faktiskt fick höra ganska mycket fågelsång, se en dovhjort så valde vi att gå mot sjön igen fast denna gång en annan plats. Och det var här som bergen var så sköna. Var fina berg att sitta och sola på och även berg som låg under vattnet och där dök jag och simmade från berg till berg med Maja simmandes ovanför. Nästa mobil får nog bli en sådan där som är riktigt vattentät som man kan ha med sig och filma under vattnet. hade vart tufft att filma Maja underifrån när hon simmar tänkte jag :)

  Törstig och varm :)

************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Dag 2, en ny vandringsled på kullen den med men denna gång i regn. Blev dock inte så blöta då lövskogen var så tät at löven tog det värsta av regndropparna. Något som är gött, är när man går i en lövskog och det regnar, är när man hör allt knaster från dropparna som faller mot löven. Lite som balsam för själen om man är stressad :)

Ett ödehus/grotta.

Vill du bo där? :)

Det är lite som jag skrev på instagram, Örnar är bra men Maja är bäst hehe :)

Denna leden gick först uppe på ett berg med branta stup rakt ner. Här kikar hon ner :)

Och vi hittade en liten nötväcka som inte kunde flyga. Det ser ut att vara en ungfågel och kanske var den för blöt för att kunna lyfta? Jag lyckades dock att få upp den i stammen på ett träd så slapp den att sitta på marken bland alla ormar som finns här på Kinnekulle =/

Och ett litet vattenfall fann vi.

 

Trött & Nöjd :) Dags att bege oss hemåt för lite "riktigt" käk va? ;)

Postat 2020-07-04 09:57 | Läst 1173 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Naturfoto del 2

Nu har vi kommit till kärrhöken som visade upp sig här och kom seglandes ovanför vassen, regn som sol :)

Detta måste vara en juvenil brun kärrhök skulle jag tippa på. Alla juveniler ser ut som honan inom denna fågelart till något år då de skiftar fjäderdräkt, Hanen blir mer färggrannare än honan. 

Detta var runda ett som den gjorde i solen. Den fick syn på mig och gjorde en tvärvändning när den hörde kameran.

**********************************************************************************************************************

Detta var runda två som den gjorde här ovan :)

**********************************************************************************************************************

Runda nr 3.

Sen försvann den fort bort från mig och det var här som min fina havsörn kom och flög mot mig precis då. Föregående blogg,

Postat 2020-07-01 09:46 | Läst 726 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Naturfoto

Som sagt den där skrämsel kanonen som gick på en gasoltub funkade ju perfekt (bortsett från alla fiskmåsar som var på klipporna och grågässen som låg ute till sjöss och simmade runt). Inte en endaste rovfågel här så jag begav mig jag med efter en stund.

SMHI hade ju sagt 0.3mm regn och sen uppehåll från ca 10-13 tiden. Det blev inte så, det blev för det mesta ösregn, ja till och med hällregn i vissa perioder. Solen tittade fram lite då och då för att sedan försvinna bland de gråa tunga molnen med mera regn.

Men dagen blev otroligt lyckad ändå. Fick ett otroligt fint möte med en äldre havsörn och denna ser faktiskt ut att vara riktigt gammal. Fick nog mina bästa bilder på kärrhöken här också. En juvenil som flög ovanför vassen fram och tillbaka, riktiga närbilder på den.

Samt så fick jag en drös med bilder på en närgången lärkfalk tror jag att det är. Här tyvärr så var linsen riktigt immig från regnet och när solen dök upp så dök även denna upp. Får se hur de bilderna blir, har inte redigerat dom än.

Kör Brun kärrhök & lärkfalk i nästa blogg från min serie Naturfoto :)

Men här och nu en vacker serie på min ståtliga örn som flög ja, strax ovanför mig här :)

Och den ser mig här klart och tydligt, ja iaf något grönt som rör sig ;)

Och jag känner mycket väl igen denna äldre havsörn, har fotat den förut. Tänker då på ringmärkningen.

Hade två kompisar som satt en bit bort i regnet och kollade läget.

Det kunde se ut såhär för det mesta denna dagen hehe

Något som jag har tagit lärdom av från denna dagen.

1. Ta med microfiberduk. regnar det och slår om till sol så blir linsen immig. Sökaren också för den delen.

2. Ta med regnställ att ha under Ghillie suiten

3. Köp en ny thermos som håller värmen mer än några få timmar!

4. Använd exponeringsknappen mer! ( Havsörnen var helt svart när jag fotade den, borde haft exponeringen på minst +0,7)

Nästa blogg blir det lite fina bilder på kärrhöken och förhoppningsvis lärkfalken om inte kondensen satte stopp för detta, får se när jag redigerat klart :)

Postat 2020-06-30 18:45 | Läst 2005 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Tornseglare & Tornfalk

Efter morgonens uppstigning vid kl 04:30 för lite fiske ( vilket lyckades) blev det en förmiddag sittandes i skuggan för att läsa en bok. Maja låg nöjd bredvid i skuggan och sov. Hade så fint besök av tornseglare som flög ovanför åkern så jag fick helt enkelt lägga ifrån mig boken och fotografera dem istället :)

Tornseglare 1 :)

Tornseglare 2 :)

Tornseglare 3 :)

Tornseglare 4 :)

Tornseglare 5 & en hussvala kanske? :)

Tornseglare 6 & 7 :)

 

Tornseglare 6 & 7 igen :)

Tornseglare 8,9 & 10 :)

Tornseglare nr 11 som jagar en insekt :)

Fick också besök av en tornfalk som flög över med en sork i sitt grepp :)

Så synd att häckningen misslyckades, hade vart så kul att få följa/se/fotografera denna familj här....

Postat 2020-06-28 19:07 | Läst 2360 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 42 43 44 ... 83 Nästa