Kinnekulle och vänern

Igår var en fin dag. Idag inte lika så fin om man inte gillar grå regniga dagar vill säga. Var på Kinnekulle igår och promenerade en bra stund och det blev några foton. Senare på kvällen så åkte vi till sjön för att fotografera solnedgången ( Timelapse) och käka kvällsmacka. Det gäller att passa på när vädret var så fint som det var :)  

Den stora bilden här är tagen med Nikon samt 200-500mm då solen gick ner över horisonten, fast här var jag och Maja djupt inne i skogen och fick se den såhär :)

Inlagt 2019-05-12 12:11 | Läst 2116 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilken fin miljö! Förstår att ni stannade länge där igår! Ett fantastiskt fint litet vattenfall dessutom, ser ut att finnas hur många motiv som helst att experimentera med där! Är det Dovhjort man ser i ett par bilder? Gillar också att du presenterar 'många' bilder så här med 'tumnaglar', det blir väldigt överskådligt då, och man slipper scrolla så mycket.. Jag gör ju likadant som du sett.. men jag brukar också göra ett 'mellanslag' mellan varje bild så att det blir ett litet mellanrum mellan varje enskild 'tumnagel', men jag säger inte att det är snyggare, allt är en smaksak så klart.. Och den här bildpresentationen blev bra! Har man några enstaka bilder i bloggen så känns det som det 'större' formatet på bilderna fungerar bra, men det är inte säkert att den som tittar i bloggen bryr sig om att förstora bilderna då, det större formatet räcker tycker man.. Har man bilderna i 'tumnagelstorlek' så tvingas folk att förstora bilderna för att kunna se vad som finns på bilderna.. :-) Det är också ett argument för att använda 'Tumnaglar' tycker jag, och vill man inte förstora upp bilderna/Tumnaglarna alls så behöver dom inte titta alls..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-05-12 13:51
Tack så mycket Jan :) Det fanns verkligen hur mycket som helst här, och ändå var jag bara på en liten del av Kinnekulle.
( Inte munkängarna, ej heller stenbrottet)
Jajamän det stämmer, dovhjort :)
Finns runt 2000 dovhjortar ungefär på/runt kullen. Åker man till Kinnekulle så är man nästan garanterad att se en flock ute på någon äng eller åker. Dock så är det svårt att stanna bilen mitt på vägen då trafiken är ganska så frekvent i dessa tider.
Ja ja kände att det blir mer lätt överskådligt med tumnaglar :)
Har ju sett din blogg ;)
Tack :)
Vilken fin serie, och vilken fantastisk dag! Och så tänker jag, din hund, Maja, måste tycka hon fått en fantastisk husse som tar ut henne på såna här promenader lite då och då.....Tänker också att du blivit otroligt duktig på foto på kort tid, väldigt snyggt!/ Björn T
Svar från Joakim88 2019-05-12 13:54
Ett jättestort Tack Björn :)
Jag hoppas ju det att hon gör det, vilket jag mycket väl tror :) Hon är även mycket bra på att vara modell nu för tiden :)
Tack så jättemycket, vad roligt att höra, tack :D
Bilden när Maja står (!) och tittar ut är riktigt fin!
Svar från Joakim88 2019-05-12 13:58
Tack så mycket Ragnar :)
Hon ville ut ur detta gamla torp hehe, så vi gick ut efter detta fotot var taget.
Ni ser ut att ha haft en underbar dag och Maja tar alla tillfällen hon kan att blöta ner sej ser jag. Vilket härligt hundliv f hon får med dej. Bilden när hon tittar ut från det gamla huset är toppenfin och så faller jag förstås för solnedgångsbilderna på er tillsammans. Men det finns många fina bilder i din serie och det lilla vattenfallet skulle det vara kul att experimentera vid.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-05-12 16:58
Vi hade en mycket fin dag och ja precis som du säger, hon badar överallt när hon får chansen :)
Tack så jättemycket Lena :)
Just vattenfallet heter Martorpfallet och ska du till Kinnekulle någon dag så rekommenderar jag att du tar ett besök till detta lilla vattenfall :)
En väldigt fin blandning av bilder av vad jag kan se av tumnaglar med lite uppförstorning :). Är just nu i Danmark så jag har enbart ett mobilt bredband, att förstora en tumnagel tar nästan 30 sekunder på första bilden, bläddrar jag fram till nästa så händer ingenting enbart vit ruta, så jag får vänta med det tills jag kommer hem. Har dock inga problem att ladda ner bloggar med en 10-15 bilder i standard mode, vet inte varför det tar så lång tid. Provade Jans blogg och det tog lika lång tid.

Jag kör allt internet via Ipad, och tycker det fungerar bra med standarduppladdnig, brukar sällan förstora upp bilderna, det ger inte så mycket extra för mig.

Men som sagt det ser ut som du och Maja har haft en riktig fin dag, fint att tänka tillbaka på, kan bära en genom ett antal dagar om man kan få en sådan någon gång ibland
Svar från Joakim88 2019-05-12 17:03
Tack så mycket Peter :)
Sedär ja uppkoppling å mobiltbredband kan krångla till det ibland, och då är det ingen idé att ens försöka ;)
Det var en jättefin härlig vårdag med många fina minnen som jag sent kommer att glömma :)
Tack så mycket :)
Det var en synnerligen riklig blandning du fått med i kameran här, många väldigt fina bilder.
Svar från Joakim88 2019-05-12 20:10
Det stämmer ;) Tack så mycket Stefan :)
Grymt fina bilder och en härlig blandning dessutom!
Önska jag hade ett vattenfall i min trakt. Är väldigt sugen på att testa det här med gråfilter.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-05-13 09:57
Ta så mycket Johnny :) Ja det är en liten lyx hehe ;)