Korpen

Får avsluta med lite bilder på korpen, från Svartådalen.

Örnarna är ju (oftast) huvudsyftet med örngömsle men får man chansen så får man passa på att fotografera dessa också. De är både vackra och grymt irriterande om man är en havsörn :)

Skriver inte så mycket här då jag egentligen skrev allting i del nr 1.

Del 1.

https://www.fotosidan.se/blogs/joakimohrn/sony-fe-200-600mm-sony-a7m3.htm

Del 2.

https://www.fotosidan.se/blogs/joakimohrn/black-river-valley.htm

De tre första fick bli i svartvitt då jag tyckte att slutresultatet blev bättre såhär :)

1.

Här kommer den in för landning.

2.

3.

4.

5.

6.

Korparna fick ibland för sig att försöka "jaga" iväg örnarna när de var i luften.

7.

Korpen är ganska så stor den med :)

8.

Omgiven av fjädernypande typer här.

9.

Havsörnen var tålig men tillslut så tog tålamodet slut och den gjorde ett snabbt utfall mot korparna som hoppade/flög undan en bit. För stunden..

10.

Annars så samsades de sida vid sida :)

11.

Den här korpen spelade ryskroulett, undrar vilken handpenna som triggar igång...

12.

Flera av dem körde denna "lek"  ;)

(Nu var det ju ingen lek utan att de ville få bort örnarna från åteln)

*********************************************************************************************************************************************************

13.

Får avsluta med två bilder från i lördags här.  Får väl säga att Maja tog fotona då ;)

Strax innan detta fotot så fotograferade jag en förbi flygande havsörn som hade en grön ringmärkningsring. Har inte lagt in bilden i datorn än men ska bli intressant å se om man kan se några siffror, troligtvis inte pga avståndet..

Sista blicken mot detta snölandskap för denna vinter kanske.

Inlagt 2021-02-23 08:23 | Läst 1804 ggr. | Permalink

"Kråkfåglar är verkligen underhållande att studera! Din första bild på korpen som går in för landning, tycker jag väldigt mycket om; fint ljus med vackert blänk i fjädrar och öga. När man ser storleksskillnaden mellan kråka, korp och örn i din sista bild från gömslet, undrar man om kråkfåglar helt saknar självbevarelsedrift. Jag har vid flera tillfällen stått hemma i köket och sett hur sparvhökar har slagit både skator och ringduvor, som ju är större än höken själv. När en skata blir bytet, uppstår ett väldigt oväsen från grannskapets alla skator som samlas i en stor flock. De tuffaste omringar rovfågeln och nyper i dess vingpennor från alla håll. Intressant att beskåda, men också plågsamt, då det ofta tar 20-30 minuter innan den stackars slagna skatan ger upp."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig serie bilder Joakim. Korpar är mycket intressanta och roliga fåglar. Du verkar ha haft det fint i Svartådalen. De bilder jag tycker sticker ut extra i serien är den första bilden, bild 5, 7 och 11.

Hälsningar Jörgen
Svar från Joakim88 2021-02-24 07:16
Tack så mycket Jörgen :) Det är dom verkligen.
Jag hade en riktigt bra dag där, du får testa det istället för Gysinge någon vinter ;)

Tack ska du ha :-)
Nu blev det genast intressantare och trevliga/roliga bilder. Korparna gör livet surt för örnarna, det ser man tydligt..På sista är det bara Isnallen som fattas men det har vi sett för många av ändå..så det var fint utan en nalle. Bild 10, 11 och 12 sticker ut lite extra..
HaD/Gunte..
Svar från Joakim88 2021-02-24 07:19
Hehe tack ska du ha Gunte :-)
Det gör dom för örnen, som i vissa stunder gjorde rejäla utfall mot dem.

Ja om du menar den vita isnallen så måste jag nog säga att jag hellre är utan en sådan här hehe, tack för det, gillade också den bilden mycket :)

Tack Gunte :)
gunte 2021-02-24 14:11
Ja den är lite fyndig :) man väntar bara på att det ska titta upp nåt ur "vecket"..
HaD/Gunte..
Svar från Joakim88 2021-02-25 07:22
Hehe jupp :)
Kråkfåglar är verkligen underhållande att studera! Din första bild på korpen som går in för landning, tycker jag väldigt mycket om; fint ljus med vackert blänk i fjädrar och öga.
När man ser storleksskillnaden mellan kråka, korp och örn i din sista bild från gömslet, undrar man om kråkfåglar helt saknar självbevarelsedrift.
Jag har vid flera tillfällen stått hemma i köket och sett hur sparvhökar har slagit både skator och ringduvor, som ju är större än höken själv. När en skata blir bytet, uppstår ett väldigt oväsen från grannskapets alla skator som samlas i en stor flock. De tuffaste omringar rovfågeln och nyper i dess vingpennor från alla håll. Intressant att beskåda, men också plågsamt, då det ofta tar 20-30 minuter innan den stackars slagna skatan ger upp.
Svar från Joakim88 2021-02-24 07:30
Visst är dom :-)
Tack så mycket Yvonne :)
Ja man kan ju undra ibland, det var faktiskt en korp som fick sätta livet till här. Lade ut bild nr 12 på Instagram och fick en kommentar från en som hade suttit i detta gömslet och sett en korp som blev dödad.

Skatorna håller ihop mot rovfåglar har jag märkt, och försöker ändå att få bort rovfågeln.
Ja visst, här kan man snacka om en riktigt plågsam död. Att bli fjäderplockad medans man lever....
Usch naturen är hård!

Tack så mycket Yvonne :)
Härliga bilder på både Korpar och Örnar och korparna är inte lite fräcka för det kan ju vara med livet som insats de håller på att reta upp Örnen jag håller en slant på bild sju. Ha det gott/Stig
Svar från Joakim88 2021-02-24 07:33
Tack ska du ha Stig :-)
Exakt, de är våghalsiga kan man säga.
Tackar, ha de gott :)
Korparna är ofta ett rent nöje när man sitter i örngömsle. DE står för mycket av underhållningen både när det är örnar på plats och när man sitter och väntar. Bara det inte blir för många. Ibland har jag undrat om de verkligen är ute efter att köra bort örnen från maten när de drar dem i fjädrarna. De har ju ofta varit på åteln sedan tidiga gryningen och ätit så mycket de vill ha. De kanske bara gör det för nöjes skull :-) Jag gillar dina svartvita bilder på korpen, 7:an förstås och när den drar i vingpennorna (11 och 12).
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2021-02-25 07:22
Ja visst är dom det och de står ju för mycket underhållning helt klart :)
Här blev de faktiskt en hel del korp.
haha du kan ha rätt. det kan ju vara så att de bara vill "leka", en ganska så farlig lek då måste jag säga :)

Tack ska du ha :)