Ladusvalor i flykt

Jag kör en blogg till så här tätt inpå de tidigare bloggarna med lite ladusvalor, sen får det bli en paus :)

Brukar ta med mig vovven ner till båthuset efter kvällspromenaden där vi sätter oss och njuter av kvällssolen. Under båthuset finns det två stycken svalbon och ungefär runt 20 snåret är de på ständig jakt efter insekter som finns ovanför vattenytan. Det har blivit många försök att få dem på bild när de jagar. Tyckte ändå att jag lyckades med dessa bilder.

De är alla fotograferade i motljus med spotmätning. Använde A7:an som fick jobba hårt denna gång med att hänga med dessa snabba fåglar.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Inlagt 2021-06-24 09:16 | Läst 323 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Svalor bjuder verkligen på action och det är svårt att hänga med i svängarna, men du lyckas bra tycker jag. Sädesärlan på slutet har en annan taktik men det kan också vara utmanande då den jagar. Fin fart i dina bilder och det är ju dessutom rätt små fåglar. Helt annat än en gjuse som kommer farande.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2021-06-24 09:58
Det är ett som är säkert, gjusen är ju nästan en bagatell i jämförelse.
Sädesärlan har en helt annan taktik i sitt jagande, hade önskat att den var lite närmare men den höll sig där borta bland vass och blad.
Tack så mycket Lena :-)
Svalorna är ju en utmaning, man får vara glad för varje korrekt bild, fin serie. Bilden på sädesärlan var ju inte så dumma heller, påminner på de som jag tog över en damm där ärlan stod still och på något sätt samlade insekter
Svar från Joakim88 2021-06-26 11:29
hehe ja det är dem verkligen ;)
tack så mycket Peter :)
Nej de blev bra tycker jag. fina fåglar som jagar effektivt.