Mata min lokala Fiskgjuse

Först och främst så vill jag bara tacka min vän Börje här för utan din hjälp som har bistått med fisk så hade jag aldrig fått dessa bilder här nedan :)

Och sen vill jag säga att jag är riktigt besviken på mig själv då jag hade inzoomat till 500mm alldeles för mycket. Det har jag tagit lärdom av och kommer att bättra mig framöver om nu det kommer att gå att fortsätta mata gjusarna vill säga, för dessa trutar de var svåra att komma undan om man säger så... och fiskgjusen var inte så lätt flörtad trots allt ;)

Vingarna var redan klippta här pga för mycket zoom så jag beskärde bilden ytterligare för att framhäva de vassa/vackra klorna

Men vi kan börja från början. Såhär såg det ut, havstruten tror jag att det är var en flitig gäst. Den såg min fisk och landade i sjön en bit bort för att sedan simma lugnt fram till fisken.

Och ta tag i den och simma iväg med den. Haha skulle jag skratta eller gråta? :) och fler måsar/trutar anlände... Sen blev det ett himla liv bland trutarna och de lyfte.

För den här majestätiska havsörnen dök upp och nu fick jag lärdom av att även en stor trut har respekt för denna :)

Måste kännas tufft att vara så respekterad av alla sjöfåglar.

Ja men varför inte testa att slänga ut en fisk när den ändå sveper förbi. Dumt att misslyckas men hej, testar man inget så vinner man inget ;)

- Och det tror du att jag dyker på din fisk när du sitter där?!  Sade örnen genom sin blick... Nåväl gjorde ett test iaf :)

Och återigen när örnen svept förbi  så var trutarna tillbaka så jag och Maja drog oss tillbaka. Det hade blivit ganska så sent nu och ingen mat i magen heller förutom två brödskivor med ost och lite fika. Men jag hade ju en fisk kvar så varför inte testa ett annat ställe innan vi beger oss hemåt.

Och tur att vi gjorde det för när jag hade slängt ut denna sista fisk utan att ha sett någon fiskgjuse så kom den efter en stund :) kanske efter en 30-40 minuter, vet inte tiden går så fruktansvärt fort när man spanar fåglar....

Intensiv blick hade den.

Men fiskgjusen boomade fisken som låg i vattnet och tur var väl det för autofokusen missade nedslaget totalt. Varenda bild blev suddig!! Fruktansvärt!!!

Här skakar den av sig vattnet från första dyket iallafall.

Den hade ju koll på mig också och var lite avvaktande innan det gjorde ett andra försök.

Ett andra försök och här som ni ser, varför har jag in zoomat???!!!!! Blir så besviken när bilden är så bra annars =/ Njae jag är nog ingen vidare fågelfotograf än men får fortsätta öva, öva ,öva :)

Ja jag säger inget så har jag inget sagt =/

=(

Jocke Öhrn alltså varför? 

Där är iallafall fisken bakom gjusen :)

Den plockade upp den fint :)

Där flyger den iväg mot sitt bo långt därute med en nyfångad fisk, kvällsmat och jag fick lite bilder :)

Och jag är väldigt glad att den fick just sin mat här :) 

Och sist så vill jag bara påpeka att den här lilla tösen är ju fenomenal. Får hon bara vandra först, bada, dricka vatten och rulla sig i skogen på mossan så är hon nöjd sen och kan ligga på ett berg och sova/rasta medans jag håller på med det jag gör. Vi har ju ändå vart ute i drygt 6,5 timme och hållit på med just detta. Helt otroligt :)

Tillagt 27/4/20

Måste ju skriva detta också, att det var en fantastisk upplevelse att få ett såhär nära möte med gjusen. Minne för livet!

Inlagt 2020-04-26 20:19 | Läst 2002 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fantastiska bilder du bjuder på varje gång. Hoppas Maja får en godbit. Verkligen duktigt att hon håller sig lugn hela tiden. Jag har inte haft " min " hund på flera veckor. Känns lite tråkigt men jag ska hälsa på den någon dag.
Sten
Svar från Joakim88 2020-04-26 21:06
Jag tackar så hjärtligt Sten :)
Det får hon verkligen, en hel del hundgodis :)
Jag förstår det Sten, du måste hälsa på den, den kommer att bli riktigt glad kan jag lova :)
Visst är du en duktig fågelfotograf!
- hawk
Svar från Joakim88 2020-04-26 21:06
Tack så jättemycket Håkan, det värmer :)
Stiligt, det fungerade ju fint. Det är ju så mycket att tänka på så inte så konstigt att man missar något. Jag fotograferade kärrhöken i en 10 minuter (flygande) med AF-S. Förstod jag det rätt att du slängde ut fisken innan du såg gjusen? Så den upptäckte något flytande på utan. Man är ju frestad att köpa något i fiskeaffären :), fast man kanske skulle ha en gjuse i området först (har ännu inte sett någon). Maja sköter sig fint, på mitt gjuseställe (fast utan gjutare) så är det första man ser en hund förbjudenskylt.
Svar från Joakim88 2020-04-26 21:51
Tack Peter :) det är jättemycket att tänka på, är bara så besviken att jag var på 500 och inte låg kvar på 200mm istället... Men men en dag hoppas jag :)

Nä den är ju tråkig när de blir så!

Sista gången så gjorde jag det, alltså dessa bilder som blev.
Inte ännu, nu känns det konstigt för snart är det ju Maj månad och de har ju fullt upp med äggruvning....

Tack det gör hon verkligen :)
Mm ja det kanske är lika bra, alla hundar är ju inte Maja hundar hehe
Mycket bra bilder. Svårt å fota fåglar, snabba rackare
Svar från Joakim88 2020-04-26 21:51
Jag tackar så hjärtligt Per :)
He he, du är 'grym' Joakim! :-) Vad roligt att dina 'möten' ändå blir så bra! 'Friskt vågat, allt vunnet' skulle man kunna säga.. Glöm inte 'upplevelsen' Joakim.. den har du med dig för alltid, den är faktiskt viktigast, om du nu inte är en fotograf som försörjer dig på fotograferandet, då kan man ju bli sur för missade bilder.. Och du fick ju ändå fantastiska bilder! Vet inte varför allt ska vara så inzoomat nu för tiden.. när det oftast är bilder med lite miljö som är intressantast.. så tycker jag, och det betyder inte att 'porträtt' också är fint så klart!
Såg du någon färg på trutens ben? Var dom gula så var det en Silltrut, var dom 'köttfärgade' så var det en Havstrut!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-04-26 21:55
Tack så hemskt mycket Jan, jättekul att höra faktiskt :)

Ja ang mötena och just upplevelsen är bland det absolut bästa och sen är fotograferandet en stor bonus. Men om vi säger såhär att ha en fiskgjuse några meter bort från mig som tar en fisk är en jättefin upplevelse som jag kommer att ha i minnet hela livet :) oerhört tacksam.

Nej det är sant, är lite trött själv på fågel mot blå himmel, så hade tänkt att få närbilder här. Men jag blev riktigt nöjd när den kommer och skogen är i bakgrunden :)

Jag får återkomma med truten, har fler bilder på den i datorn, kollar imorgon :)

Tack Jan!
ehrsa 2020-04-26 21:59
Bilden där gjusen ligger som en diagonal med utbredda vingar och skogen i bakgrunden är fantastisk, en fullträff tycker jag!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-04-26 22:11
Jag tackar igen, exakt den bilden är jag mest nöjd med själv där :)
Svar från Joakim88 2020-04-27 18:53
Det är förmodligen en havstrut, kikade på bilderna här i Lightroom när den flyger i sidled och benen är rosa aktiga liknande :)
ehrsa 2020-04-27 19:01
Ja, då stämmer det! Silltrutens ben är 'knallgula'!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-04-27 19:03
kanon tackar Jan då har jag lärt mig något nytt idag med, bra detta :)
Den bloggen gillar jag och bilderna också! Vad mkt roligare det blir när du berättar om både det som funkade och det som inte funkade. Roligt och levande tycker jag, hälsningar/ Björn
Svar från Joakim88 2020-04-27 09:04
Tackar så jättemycket Björn det uppskattas verkligen :)
Jag har varit ute med båt och gjort detta och då varnade båtföraren för att de ibland kommer väldigt nära (dvs anpassa brännvidd på zoom). Men du fick några toppenbilder i alla fall! Resonera som med första bilden, har du klippt lite av vingarna beskär ordentligt. Du har ju för tusan närbilder på en fiskgjuse som tar fisk. Grattis! och du fixade ju detta själv (med Maja förstås). Vilket härligt hundliv hon har som får vara ute med dej och hon sköter sej ju exemplariskt.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2020-04-27 09:07
Du har vart med de som matar i Mälaren antar jag :)
Javisst blev det jättebra bilder ändå och som du säger jag har ju närbilder på en gjuse som tar fisk. Det är faktiskt ganska så fantastiskt att jag fick uppleva detta så nära :)

Tack Lena :)
Det gjorde jag med Maja och lite fiskar från min vän Börje :)
Hon är fantastisk verkligen och hon har det bra också för den delen :)
Fantastisk fin bildserie, både närbilderna och de med mer av natur. Härligt med en hund som tar det lugnt medan du kan fokusera på ditt intresse. Ha det bra!
Svar från Joakim88 2020-04-27 18:54
Ett jätte tack Yvonne :)
Det är underbart att det fungerar så bra, så tacksam för det :) Detsamma!
Oj, vilka härliga bilder !
Det finns alltid något att gräma sig över vid fågelfotografering :-)
Men jag tycker inte du skall göra det här, men jag förstår dig.
ing-marie
Svar från Joakim88 2020-04-28 07:07
Tack så mycket Ing-Marie kul att du tyckte det :)
ja jag säger inget, du förstår ;)
Wow det tar sig! Vilken spännande utveckling. Måste vara en grym känsla att kasta ut och sedan se den komma in och dyka på den. Grymt häftigt och duktigt att hinna med kameran!
Toppen bilder!

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-04-28 07:09
Tillslut kom den vid kvällskvisten och, det nämnde jag ju aldrig i bloggen men den svepte ju över mig så fint och den var ju alldeles nära oss så bara det var en riktigt häftig upplevelse :)

Tack så mycket Johnny riktigt roligt att höra :)
Jag tycker verkligen inte du ska vara missnöjd! Du har flera toppenbilder här. Och en pippi behöver inte fångas på bild hel och hållen. Tänk på porträttbilder, måste hela människan synas? inte alls! Och skarpt blir det med din utrustning också! Det blir applåder! 👏
Svar från Joakim88 2020-04-29 07:33
Tack så jättemycket Ragnar, verkligen roligt att höra det från dig :)
Härliga bilder Joakim :)
Kul att du fortsätter och får fiskgjusen att komma ner.
Känner igen det där med klippta vingar, har gjort samma misstag om och om igen, till slut kanske man lär sig ;)
Mvh
Fredrik
Svar från Joakim88 2020-04-29 07:35
Tack så mycket Fredrik uppskattas :)
Jag kommer att fortsätta med det här, hade tänkt nu i slutet på veckan men vädret ser ju dystert ut med hårda vindar på sjön. Känns lite meningslöst att slänga ut fisk då jag tror att den kommer att försvinna ganska så snabbt där bland vågorna hehe.

Tillslut lär man sig absolut :)