När naturen ger tillbaka!

Ibland slår hjärtat extra fort och man börjar "fabbla" och "fippla" med sin kamera och dess inställningar för vissa (de flesta) av de vilda djuren försvinner lika snabbt som de dök fram. Men så idag hade jag otroligt tur, var ute i skogen med Maja för att fotografera fåglar och kanske någon ekorre och då helt utan förvarning så flyger havsörnen ovanför trädtopparna. Jag faller ner på knä och lutar mig bakåt för att få så stabilt läge som möjligt och försöker att fotografera denna vackra örn när den flyger ovanför mig. Jag vrider på slutartiden men glömmer av bländar ratten så att alla foton på örnen är tagna med F 5,6 slutartid mellan 1/800 del - 1/1000 del sekund. Det gick otroligt snabbt och jag blev så glad över att ha fått chansen att få fotografera den på närmare håll än förut :) Örnen hade stenkoll på mig....

Tror att naturen ville ge tillbaka efter det som hände med kråkan :)

Någon gång ska jag jag testa gömsle.

De andra bilderna är på en nötväcka samt grågås eller sädgås tror jag att det är  som kommer in för landning vid naturrum ( viktoriahuset läckö slott) testade att följa flygande motiv och stod ute på en isfläck på sjön & Maja med hehe.

Tack för mig :)

Inlagt 2019-02-10 16:45 | Läst 2324 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis fina bilder på örnen!
Svar från Joakim88 2019-02-10 17:01
Tusen tack Peter :)
Många fina havsörnsbilder, troligen en andra årets fågel (född i fjol).
- hawk
Svar från Joakim88 2019-02-10 18:55
Tack så mycket Håkan och för informationen :)
Kan bara gratulera! Sällan jag har något i ordning vid dessa tillfällen. Det blev riktigt fina bilder.
Svar från Joakim88 2019-02-10 20:32
Tack så mycket Stefan :) jag tror att detta var en engångshändelse hehe
Men förhoppningsvis så har jag fel :)
Mäktiga bilder på havsörnen! Grattis.
Fina bilder på de flygande gässen.
Saknar bild på Maja.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-02-10 21:01
Tusen tack Johnny :)
Ja de blev lyckade, tack!
Hehe ja glömde henne idag hon får dyka upp i nästa blogg :)
Jättefina örnbilder, den ser ut att vara rätt nära? Också dom andra är jättefina! / Björn T
Svar från Joakim88 2019-02-11 06:59
Tusen tack Björn, det är taget med 500mm på en aps-c kamera så jag hade ca 750mm :)
Tack för detta :)
Grattis till fina örnbilder. Det är alltid en speciell känsla när "den store" visar upp sej. Jag tycker också du fångat nötväckan fint och för en gångs skull sitter den inte upp-och-ner.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-02-11 09:15
Tack så mycket Lena :) Det är det sannerligen.
Tack för detta, japp denna gång stor han "rätt" :)