Njuter på altanen med Sveriges natur :)

Dricker kaffe och läser lite bloggar här och läser en bok. Upplev Sveriges natur. Kan rekommenderas varmt om du vill besöka några av Sveriges nationalparker och naturreservat eller bara läsa och se vackra bilder . Martin Emtenäs reser tillsammans med en fotograf och berättar om våra vackra platser tillsammans med fina bilder :)

Fick även vråken igår som njöt av solen så får visa den också eller flera av dem för det var olika vråkar på olika ställen :)

Inlagt 2020-03-28 10:08 | Läst 2078 ggr. | Permalink

"Trevligt! Martin Emtenäs är bra, gillade när han hade TV-programmet 'mitt i naturen'! Glömmer aldrig avsnittet när han lät sig 'bitas' av en Blodigel i en liten göl, han lät den suga blod tills den var nöjd.. Såret efter tror jag tog ett par dygn innan det slutade blöda, igeln sprutar in nått så att inte blödningen stoppar som det normalt gör.. Ansågs väl förr i tiden att det var nyttigt att låta en igel bita sig fast och bli av med lite blod, när man hade nån typ av 'krämpa'.. Fina bilder på Ormvråken här, har inte så många bilder på dom, man måste oftast ut från stan för att se dom, tror förresten att det finns nått par i skogarna vid Kaknästornet här, har faktiskt sett Ormvråkar i området där, och det är rätt så nära stan.. Hälsn!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fint med marknära vråkbilder. Läste boken förra året, bibliotekslån. Finns en del sådana böcker som är riktigt intressanta både att visa platser som man kan ha nytta av samt att ge en intressant läsning
Svar från Joakim88 2020-03-28 16:24
Lite extra kul med markbilderna absolut :)
ja du har läst den, finns mycket intressant att ögna igenom. Det finns mycket av sådant vilket är kul :)

Tack Peter :)
Trevligt! Martin Emtenäs är bra, gillade när han hade TV-programmet 'mitt i naturen'! Glömmer aldrig avsnittet när han lät sig 'bitas' av en Blodigel i en liten göl, han lät den suga blod tills den var nöjd.. Såret efter tror jag tog ett par dygn innan det slutade blöda, igeln sprutar in nått så att inte blödningen stoppar som det normalt gör.. Ansågs väl förr i tiden att det var nyttigt att låta en igel bita sig fast och bli av med lite blod, när man hade nån typ av 'krämpa'.. Fina bilder på Ormvråken här, har inte så många bilder på dom, man måste oftast ut från stan för att se dom, tror förresten att det finns nått par i skogarna vid Kaknästornet här, har faktiskt sett Ormvråkar i området där, och det är rätt så nära stan..
Hälsn!
Svar från Joakim88 2020-03-28 16:29
Martin är riktigt bra, har följt honom via mitt i naturen en hel del och tycker att han verkar vara en väldigt jordnära person :)

Det avsnittet har jag missat men du ser han är inte dålig han, göra sådana experiment hehe.
Det där har jag också hört att låta blodiglar få sätta sig på de sjuka för att bli "botade" vem vet det kanske funkade?

Tackar Jan de blev bra tycker jag :)
Ja nä ormvråken är mer en lantis än en stadsbo så ta du ett besök till Kaknästornet en dag tycker jag ;)
Fin serie och trevlig läsning! Fastnar för 3:e bilden från slutet lite extra. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-03-28 16:29
Jag bugar & bockar Johnny, tack :)
Jag gillar Martin, saknar honom i "mitt i naturen".
Jättefina bilder på den skygga vråken !
ing-marie
Svar från Joakim88 2020-03-28 17:20
Samma här han var en riktigt bra programledare!
Tack så mycket Ing-Marie :)