Projekt Havsörn

Det var en mycket tidig sommarmorgon i juni som jag var där som jag hade lyckats att få min "drömbild" https://www.fotosidan.se/blogs/joakimohrn/min-drombild-ar-uppnadd.htm  

Så jag åkte dit igen några dagar senare men denna gång så hade jag två frysta fiskar med mig som jag placerade ut på berget längst ut vid sjön. Hade helst velat placera dem där jag fick havsörnen sist men då hade man behövt simma eller i alla fall fått vada ut till det berget. Och det var inget jag var sugen på i full mundering ( Ghillie suit).

Lade mig till rätta under ett träd vid en buske och inväntade, kände mig som en prickskytt från ett specialförband ( SOG eller liknande) där jag låg och andades lugnt med sökaren mot fiskarna.

Havsörnen kom tillslut, den hade satt sig på toppen av några träd och jag såg den ur ögonvrån men rörde varken kameran eller huvudet. Låg ganska så synlig för den där den satt så det var bara att hoppas på att jag smälte in i omgivningen här och att den skulle landa.

Den landade och gick med sakta och vaksamma steg fram till den första fisken, allt medans den tittade sig runt omgivningen. Det var en ung havsörn som jag hade här, tror till och med att det är en havsörn som var född detta året och kanske rent ut sagt gjorde sina första flygrutter.

Började att fotografera lite sakta.. hjärtat slog snabbt även nu...det kändes hela tiden som om att den visste att jag var där... höll in på serietagningen.. vred till låg serie tagning....

Den greppade tag om en fisk och tog sig en liten bit...

Även om jag fotograferade med låg serietagning och höll inne på tagningarna så räckte det för att bli avslöjad... Mission failed, you have been exposed!

Förmodligen så blev kameraljudet för mycket och när den väl hört vart ljudet kom ifrån så var det nog inte så svårt för den att se kameran också...

Och där gick det fort, den lyfte snabbt med fisken i sina klor och försvann...

Ändå mycket nöjd med den dagen och det var här som jag fick den verkliga ide'n till att spara lite fiskar i frysen till denna vinter. Det har gått sådär hittills..., ja ni som har läst bloggarna vet ju hur det har gått.

Men det är kul när det fungerar ibland som när man får dessa ståtliga rovfåglar på nära håll :)

Sen kom gasolkanonen, och resten är historia från den platsen.....

Sista bilden innan jag blev upptäckt här ovan.

Inlagt 2020-12-04 09:20 | Läst 1624 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Imponerande, platsen är ju lika fin som örnen, ok då, iaf nästan. Smart att lägga ut ett bete, det fungerar ju. Kanske något man ska testa, sedan är ju frågan om hur länge man orkar vänta, jag hade nog tappat lusten efter iaf en timme
Svar från Joakim88 2020-12-04 11:59
Tack ska du ha Peter :) haha det är den verkligen.
Yes det fungerade och bra blev det ju också tycker jag :)
Det tycker jag, se bara till att fisken du fångat/fått är inom samma fångstområde.

Allt handlar om tålamod, och det kan ta en evighet innan något händer.. men denna gången gick det hyfsat fort :)

Tack igen!
Lite gratis käk är alltid trevligt tänkte nog örnen. Tålamod måste man ha här helt klart. Gillar miljön med stenarna och gräset och att man ser vatten i bakgrunden. Mycket snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2020-12-04 12:00
Hehe det var precis så den tänkte :)
Japp det har man ju lärt sig nu att det kan löna sig riktigt bra ju mer tålamod man har.

Tack ska du ha Johnny, den miljön är riktigt fin där :)
Fina bilder med gräset och stenarna..det blev ju några trevliga bilder.
Om du återkommer till samma ställe så kan du testa att rigga en objektivatrapp,
dvs camofärgat plaströr som ska föreställa ditt objektiv när du inte är där.
Morten Hilmer har ett på sitt gömsle.
Mvh/Gunte..
Svar från Joakim88 2020-12-04 12:03
Tack så mycket Gunte :)
Spännande det får jag kika upp, var det längesedan Morten lade upp ett klipp om det? Kan ju bli bra isåfall, får prata med min bonde kompis framöver här om lite grejjer känner jag :)
gunte 2020-12-04 17:15
Ca 2 veckor sedan..
Du har ju verkligen fått många fina bilder på örnar. Av någon anledning så hade jag missat det förra inlägget med örnen och måsen. Dom två sista med måsen precis ovanför örnen är ju helt makalöst bra bilder. Det är en mycket fin ö du valt för dina bilder. Lägger du ut fisk där varje gång så lär sig örnarna det. Det är bra bilder all självklart, men den tredje gillar jag mest. Ja, det är spännande med örnar. Vet man att dom finns i närheten så kan man sitt i många timmar. Brukar höra om tålamod men jag tycker man bara njuter av tiden såna här tillfällen. Har själv inte tagit några örnbilder. På 80 talet matade jag örnar men då fanns det inte alls så mycket örn som idag. Bilderna blev inte i den kvalitèn som idag.
Sten
Svar från Joakim88 2020-12-04 12:38
Tack för detta Sten :-)
Vissa bloggar missar man så är det ju :)
Tack ska du ha för det :) Ja och det mötet var så overkligt det bara kan bli, jag visste ju att det var en hel del örnar i det området som jagade/rastade/ höll till efter många gångers rekande efter jobbet. Så jag lade mig där en tidig morgon i camokläder och väntade på att få se/ fota lite örnar på nära håll och så flyter det upp en död fisk precis på det berget rakt framför mig där ute i sjön. Helt otroligt och så hade denna havsörnen sett den fisken. Ja den dagen glömmer jag aldrig!

Tack igen det är en riktigt fin plats det här. Jag hade ju tänkt det men bonden hade satt upp en gasolkanon för att skrämma alla duvor/gäss som käkade upp hans vete/havre eller vad det var i åkern. Och då försvann alla örnar också....

Det är riktigt spännande med örnar och det är ju det som är det stora i det hela, man bör ju veta var de håller till, jagar. Då kan man ju lyckas ibland :)

Ang tålamod så håller jag med dig där. Har inga problem med att bara njuta av miljö och stunden som är. ( oftast)

Vad kul det visste jag inte att du hade gjort. Det var roligt att höra Sten :)
Den här bloggen hade jag ju missat. Det här är väl ändå ett väldigt lyckat försök. Du fick bilder och örnen fick en fisk, det var väl rättvist. Men jag förstår ju att du önskat mer än så. Har du inget tyst läge på din kamera? Jag har det men då blir seriebildtagningen långsam, men den sänkte du ju ändå.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2020-12-06 19:09
Hej Lena ja det är verkligen lyckat här :)
Jag är/var inte det minsta missnöjd. Den kom ju och tog en fisk :)
Bara det att min kamera skrämde iväg den hehe...
Jo min Sony kan fota i silentmode, skall testa med den framöver.

Tack så mycket :)