Svartvit flugsnappare m.fl.

En lördag eftermiddag på väg hem från sjön stannade jag till hos Börje & Ingrid. Kände att jag bara var tvungen att hälsa på, det var ett tagsedan sist. De bor väldigt fint och har mycket vackert fågelliv runtomkring sig. 

Vi satte oss i skuggan där jag blev bjuden på riktigt gott kaffe och hembakta bullar/kakor. Ja såklart Maja fick också fika av Ingrid :-)

Märkte holken som satt på trädstammen strax framför mig och fågeln som flög fram och tillbaka i ett. Men vad skojj det var ju den svartvita flugsnapparen och den har jag ju inte fått på bild än. Så fram med kameran och försöka att fota detta par i motljus samtidigt som jag fick försöka att vara social. Sorry Börje & Ingrid om jag försvann från samtalet då och då ;)

Vilken kärlek fågelparet utstrålade när de båda satte sig sida vid sida på en gren framför oss, här var det sommar på riktigt :)

Bilderna nedanför flugsnapparna är från morgonen samt förmiddagen vid sjön på en liten familj och så vovven. En gjuse flög förbi med en nyfångad fisk där uppe i det blå fick jag se också. Annars var det väldigt lugnt på fågelfronten där.

Inlagt 2021-06-17 11:03 | Läst 1136 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder i mitten där de sitter tillsamman i lövverket. Jag var vid två tillfällen på Kullaberg och skulle fotografera en halsbandsflugsnappare men fick enbart ett tomt svart hål i bild, kommer nog en blogg om det någon gång :). Fint med storskrake med ungar, får nog ta en tur i morgon och se om mina har några ungar. Fin bild på Maja också med sitt kaffe
Svar från Joakim88 2021-06-17 12:24
Tack tack, de var inte lätt at fota en svart fågel i nästan motljus, testade med spotmätning osv. Nåväl de blev fina ihop där :)
Haha du jag försökte att fota när hanen lämnade hålet men poff så var han borta och typ stjärtfjädrarna var de som fastnade i hörnet på några bilder hehe.

Storskraken var fin med många ungar.
Ja det såg jag nu att det såg ut som hennes kaffe :D

Tack ska du ha Peter!
pdahlen 2021-06-17 12:50
Om det hade varit så bra ändå, nä jag fick OBSar om att hanen sjöng vid bohålet, så jag åkte dit några gångar men hittade inget mer än det tänkta bohålet. Tror jag väntar för länge på att åka, man ska nog vara på redan första andra dagen och inte vänta på någon dag som kan passa en själv
Svar från Joakim88 2021-06-18 07:19
Jasså du menar så, jaja jo det är nog på den dagen som rapporten kommer som man får dra dit skulle jag tro.
Fina bilder, jag gillar skarpt din berättelse. Hunden med Termos är bäste vännen, förstår jag. Härligt.
Svar från Joakim88 2021-06-18 07:20
Tack så mycket Olle detta uppskattas verkligen :-)
Ja hunden och en kaffe termos då är jag nöjd :)
Men så fina dom är där med varandra i sitt hus. Snyggt inramat bland grenar. Här har det också varit ett häckande par. Såg dock inte ungarna.
Har dock följt andra i sitt boande
Svar från Joakim88 2021-06-18 07:22
Ja visst är dem :D
Tack så mycket Nini,
Ah spännande då kanske vi får se något från dig om andra ungar framöver :)
Charmiga bilder på flugsnapparparet. Ett år hade vi ett par i en av holkarna på huset. Ofta blir det dock utkonkurrerande av blåmesar och talgoxar som kommer före. Skrakfamiljen är ju toppenfin. Jag har inte sett någon ännu. Ser att Maja börjat dricka kaffe nu. Säkert gott efter ett dopp.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2021-06-18 09:22
Tack så mycket Lena :)
Har hört det om just boplatserna och talgoxen är en tuff fågel.
De var fina där de kom och simmade förbi.
Haha jupp det tar sig hehe :)
Svartvit flugsnappare, klassisk sommarfågel, roligt! Och alldeles utmärkta bilder fick, trots samvaron. Och storskrakefamiöjen är ju lika betagande som dom brukar vara, kul. Många ungar kvar också, hälsningar/ Björn
Svar från Joakim88 2021-06-18 09:24
Ja visst är det en klassisk sommarfågel. Mycket roligt att fått sett paret på nära håll.
Tack så mycket Björn, kul att höra :)
Ja verkligen och här har honan lyckats att behålla en stor kull än så länge :)
Härligt att Maja fick lite kaffe med ;-) Mycket fin berättelse och fantastiska bilder, men det är ingen nyhet, hos dig är bilderna på fåglar alltid mycket vackra! Gillar lite extra mycket paret i lövverket och den under... Ja det är omöjligt att välja... :-)
Trevlig helg
Halina
Svar från Joakim88 2021-06-19 10:26
Haha jupp ;)
Tack så jättemycket Halina, vad glad jag blir :D
Ja paret tillsammans i lövverket blev min favorit.

Tack och detsamma :)