Varför fotograferar du?

Den frågan och vad gör du med alla bilder? Har jag fått ett antal gånger när man vandrat olika vägar med hund och kamera väska på ryggen samt en kamera nästan alltid i handen. "Ja jag lägger upp på instagram bland annat brukar" jag svara. Men hade jag fått den frågan efter idag så hade svaret varit.

" Jag fotograferar i naturen för att jag älskar att vistas ute oavsett väder, ligga mellan två is snöiga klippor med en kall vind som slår mot ansiktet och fånga speciella ögonblick som när en rovfågel äter på sitt byte eller när du ser vanliga mörka fåglar i ett träd som jag också ser men som jag tar med mig hem i minneskortet och förevigar i en bok eller liknande"  

Idag hade jag å Maja en otrolig tur att få se flera stycken havsörnar som stod på isen och den ena åt på något som ser ut som en fågel. Jag tog av mig ryggsäcken och lämnade den i snön sedan så kröp jag sakta fram i snön mellan två isiga berg och lade mig där för att fånga detta ögonblick. Och vad jag fick se var en otroligt modig kråka som inte räds två havsörnar, han bet till och med den ena havsörnen på huvudet :)

Det här är en dag som jag sent kommer att glömma och en dag som är värd allt slit med alla dessa vandringar med en kamera i ena handen oavsett väder.

Hoppas ni gillar bilderna :) Jag kom inte närmare än såhär :)

Inlagt 2019-02-02 18:20 | Läst 1396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
När man ser dina bilder här ä'r det lätt att förstå varför du fotograferar.
//GöranR
Svar från Joakim88 2019-02-02 19:44
Tack Göran :)
Skönt att höra från en annan fotograf :)
Fint med örnarna, gör inget att du inte kom närmare snyggt med miljö runt om. Fint med sidensvansarna också, de hade kanske kunnat fått mer miljö :). Jag hade nog försökt få lite mer ljus i örnbildern, för lite mer lyster.

Tycker foto är lite som fiske. Fiskade mycket som liten men gillade inte fisk (då), men naturen och spänningen var målet. Liknade är det med foto, huvudsaken är att vara ute, koppla av, spänningen om man får något extra. etc etc.
Svar från Joakim88 2019-02-02 19:48
Tack Peter japp detta var deras miljö , men jag är så fast att jag skall ta mig närmare en dag :)
Skall tänka på det ;)
Jag tog en massa bilder på sidensvansarna men valde dessa till fotosidan idag :)
Exakt det är alltid spännande för man vet inte vad som väntar därute :)
Tack för din kommentar :)
Det är alltid mäktigt att se havsörn, men sidensvansarna är snyggast.
Svar från Joakim88 2019-02-02 19:48
Det är det :)
De är otroligt vackra tack Stefan :)
Vad roligt! 'Dubbeltumme' upp från mig! Själv har jag ingen örn på bild i år och inte heller under förra året.. Mina första Sidensvansar nu i vinter fotade jag på längre håll i förrgår i mitt närområde.. fick ett par 'dokumentationsbilder' inte mer, dom satt still i 15 sekunder.. Bra skärpa på 'måsfågeln' också! Det är som du säger, såna här upplevelser gör det lätt att bege sig ut, och så klart tar man med kameran det förhöjer upplevelsen med en väldig massa procent.. känslan man hade när bilderna togs får man ofta igen när man tittar på bilderna.. det är en skön känsla när man lyckats! Jättebra bilder med fin miljö, det gillar jag!
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-02-03 08:47
Tusen tack Jan :)
Jag visste att det fanns en havsörn här men lyckades aldrig fotografera den, och så igår fick jag chansen från långt avstånd :)
Okej ja dessa sidensvansar satt i ett träd och de satt stilla i över 1 minut och granskade oss. Otroligt vackra fåglar :)
Ja exakt man blir lite i extas och bara vill hem efter en sådan fototur och börja redigera sina bilder.
Tack :)
Vilken höjdarupplevelse! Kråkfåglar brukar inte dra sej för att rycka örnar i stjärtfjädrarna och vara allmänt "jobbiga". Det är alltid kul att titta på när de kivas om mat. För mej är fotograferandet rekreation. Jag går ut i naturen med kameran och "Jagar" när andra väljer promenad, skidåkning eller något annat.
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-02-03 15:03
Tack Lena det var det verkligen :)
Nä det har jag sett både på tv och nu i verkligheten ;) Tuffa djur!
Sant jag är väl åt det hållet jag med :)
Häftiga bilder! Bra gjort! Hälsnigar/ BJÖRN T
Svar från Joakim88 2019-02-03 19:39
Tusen tack Björn :)
Tjusiga bilder! Väldigt lyckat.
Själv är det också upplevelsen som lockar. Både innan och vid fotoögonblicket och efteråt.

MvH
Johnny
Svar från Joakim88 2019-02-03 21:06
Tack så mycket Johnny :)
Exakt så :)