Titta gärna in på min hemsida för mer bilder - johanlennartsson.se

Flygvapnets flygdag på Ärna

Det får bli ett blogginlägg från ytterligare en flygdag. Den 25 augusti hade flygvapnet sin årliga flygdag och den här gången i Uppsala som ligger nära där jag bor. Precis som i mitt tidigare inlägg så använde jag en Nikon D61o med ett Sigma 150-600C objektiv och fotograferade handhållet. Kameran har jag inställd på slutarprioritet på 1/320 sek för propellerplan och 1/1000 sek för jetplan, ISO är inställd på auto så jag inte behöver tänka så mycket på förändringar i ljuset. 

Det skulle vara fantastisk att besöka en flyguppvisning som går på kvällen då ljuset är mjukt och varmt och inte under dagen med ett hårt och besvärligt ljus. Men man får nöja sig med det ljus som finns.

Här följer några bilder från dagen

SK16 Harvard - ett av mina favorit flygplan

Segelflyg

SK50 Safir

J29 Tunnan

J32 Lansen

J35 Draken

AJ37 Viggen

J39 Gripen

Hercules

Förutom flygplan från vårat eget flygvapen så kom det besökare från både danska och finska flygvapnet

F16 Fighting Falcon från det danska flygvapnet

F18 Hornet från det finska flygvapnet

Det var allt för denna gång och nu blir det nog inga fler flyguppvisningar förens nästa sommar!

Inlagt 2018-08-30 14:41 | Läst 692 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det är riktigt fina bilder, även nostalgiska. Lansen representerar den tid jag marscherade runt.
Svar från johalenn   2018-08-30 19:50
Tack så mycket! Lansen tycker jag också är kul då det var första gången jag såg detta flygplan i luften!
Det hårda ljuset till trots, tycker jag att du har lyckats väldigt bra. Det anser jag både som bildmänniska och som flygentusiast.
Här i Stockholm är det tyvärr så att sedan JAS störtade på Långholmen (jag var med min då lilla son nästan precis under när det vek sig och stallade), får vi inte se några flyguppvisningar. Lite trist faktiskt.
Svar från johalenn   2018-08-30 19:51
Kul att du gillar bilderna! Jo,jag förstår att det inte blir flera uppvisningar över Stockholm...
Tjusiga bilder!

MvH
Johnny
Svar från johalenn   2018-08-31 10:25
Tack Johnny!