Digital och även analog systemkamera plus mobilkamera

Chinon " CE-4 "

Jag köpte en analog systemkamera på nätet och det var en firma som sålde kameran. Fick tre månaders garanti. Hittade manual på kameran på nätet. Tillhörde Chinon B-laget på sin tid ? Googlade och läste om det på webben. Köpte en svartvit film iso 400 36 bilder. Har lämnat in rullen i en fotobutik. Lång väntetid för framkallning ! En månad får jag vänta. Kanske blir det någon bild eller några bilder ? 

Inlagt 2021-04-07 10:05 | Läst 261 ggr. | Permalink
Hej. Jag har en Chinon CA-4 hemma. som står på hyllan. Ska bli kul att se resultatet när du får din film.
Jag vill minnas att kameran var bra när den för länge sedan användes ett tag av mig.
Lycka till.
/ Bengt H.
Svar från kameranochjag 2021-04-08 06:43
Hej ! Jag började att fota sent i livet ! Började 2014 med en kompaktkamera och två år senare köper jag min första systemkamera Nikon 3200. Idag använder jag Sony A7 när jag fotar. 7år har gått nu och idag fotar jag i formatet Raw plus Jpeg vidare använder Photoshop för bildbehandling. Jag själv är mycket nyfiken på resultatet ! Det är första gången jag fotar med en analog systemkamera. Jag får filmen den 23 april och blir det någon bild eller bilder så kommer jag att visa det på Fotosidan. Filmen som jag använde heter Kodak Tri-X 400. Jag har sett dina bilder på Fotosidan och du är en mycket duktig fotograf. Med bästa hälsningar Tomas
Hej Tomas - det låter spännande. Vilken film är det?
Vänliga hälsningar. Erik / DK.
PS: Jag kommenterar vanligtvis inte på blogginlägg där: (Kommentarer granskas innan de visas för andra). Jag tror att det finns många andra som har samma inställning till det?
Svar från kameranochjag 2021-04-08 06:59
Hej ! Jag är ny på Fotosidan ! Jag ändrar genast inställningar till det bättre :-) Filmen är en Tri-X 400 svartvit. Jag får bilderna den 23 april ! Det är första gången jag fotar med an analog systemkamera ! Kanske det inte blir några bilder ? Med bästa hälsningar Tomas
Vet inget om Chinon. Däremot vet jag att jag gillar kameran du har på pärmens framsida, en sån har jag haft, min första småbildskamera. Det är en Robot IIa. Som framgår av sökarfönstret har den kvadratiskt format, 24 x 24 mm. Hälsningar/ Björn
Svar från kameranochjag 2021-04-08 06:55
Hej ! Det är ett fotoalbum som jag har köpt på Flying Tiger i Vällingby. Tänkte sätta in mina analoga bilder i fotoalbumet. Det är första gången i mitt liv som jag fotar med en analog systemkamera ! Det är kul att testa ! Den 23 april får jag mina svartvita bilder. Kanske det inte blir några bilder ? Jag har sett dina bilder på Fotosidan och du är en mycket duktig fotograf. Med bästa hälsningar Tomas
Khalad 2021-04-08 16:14
Tack för fin kommentar! Roligt att du testar analogt, tror säkert din Chinon kommer ge bra resultat, ser fram mot att få se dina bilder! Hälsningar/ Björn