Jag fotar allt mellan himmel och jord.

Kameran och jag är ett team

Jag fyller 60 år idag ! Kommer inte att fira det idag utan senare i sommar. Coronan sätter käppar i hjulet. Fick en Sony A7 i present plus en fotobok som heter " Läs den här om du vill ta bra bilder " Författare är Henry Carroll. Mina vänner vill att jag skall ta bättre bilder :-)...skratt. Har mycket kvar att lära mig om foto ! Funderar på en fotoklubb ? Kanske någon fotokurs ? Har gått en grundkurs som hette digital systemkamera. Har förstått att man skall läsa kamerans handbok för att förstå sin kamera bättre. Hur många gör det ? Vidare skall man fota mycket för att bli bra ? Våga testa kamerans inställningar och se vad som händer ? Jag och kameran skall nu jobba ihop och kanske vi blir ett bra team och tar bra bilder ?  :-) 

Inlagt 2020-03-25 10:55 | Läst 266 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Grattis Tomas på födelsedagen och till den fina kameran. Du ställer många frågor och mitt svar blir att du ska utgå från dig själv och vad du vill göra, det ska vara roligt att fotografera. Men det är bra att fota mycket och som Ingemar Stenmark sa "ju mer jag tränar desto mer tur har jag". Lycka till. Hälsningar Mats
Svar från kameranochjag 2020-03-25 14:04
Tack ditt svar ! Med bästa hälsningar Tomas
Stort grattis.

Att läsa manualen från pärm till pärm ger troligen inte så mycket, men bitvis så kan det stå en del matnyttigt. Jag har upptäckt bra funktionalitet som legat gömt i menyer och som jag hittat en 5 år efter köpet. Så lite bläddring ibland skadar inte, även i de områden man tror man vet allt.

Att fotografera mycket är ett bra råd, jag ligger väl nu på en 70000 exponeringar per år, men går bara vidare med runt 7000 bilder och av dessa är jag mer eller mindre nöjd med 700, fast ser man till favoriter så är det nog max 70, det är den ekvationen man lever med och det är nog bara att acceptera :).

Släppa sargen, brukar vara ett gott råd i de flesta sammanhang, även här. Gå utan får boxen brukar vara ett annat. Experimentera är ytterligare ett osv

Lycka till
Svar från kameranochjag 2020-03-25 14:05
Tack för ditt svar ! Med bästa hälsningar Tomas
Grattis på födelsedagen. Givetvis gäller det att fotografera massor. Du skall fota så mycket så alla inställningar mm i olika ljusfförhållanden skall sitta automatiskt.
Öva öva öva...
Svar från kameranochjag 2020-03-25 14:06
Tack för ditt svar ! Med bästa hälsningar Tomas
Grattis på födelsedagen!
Det är bra att ha en bra kamera, en av våra vänner har flera gånger sagt till mig att "det är bra att du har med din kamera för det blir så bra bilder med den" 😂😂😂
//Anders
Svar från kameranochjag 2020-03-25 14:07
Tack för ditt svar ! Med bästa hälsningar Tomas
Khalad 2020-03-25 21:17
Känner igen kommentaren, om jag får läge brukar jag säga att du måste ha en himla bra spis, det blir så goda kakor/bullar med den.....
Grattis på 60-årsdagen! Det blir nog bra det där med så bra kamera, kör på bara/ Sonyägare :-)
Svar från kameranochjag 2020-03-25 21:39
Tack ! Sony A7 är en bra kamera men det gäller att jag lär mig mer om foto för att det skall bli bra bilder :-) Skall strax köpa en fotobok här på fotosidan. Behöver lite tips och råd. Med bästa hälsningar Tomas
Grattis på 60-årsdagen! Det blir nog bra det där med så bra kamera, kör på bara/ Sonyägare :-) / lBjörn