Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

APROPÅ HIMLAR - NÄSTAN SOM VANLIGT IGEN

***

Kondensslingorna har nästan varit borta ett tag. Nu börjar det se ut som vanligt igen. Tyvärr. 

*

*

***

Inlagt 2021-10-23 23:45 | Läst 1346 ggr. | Permalink

"Kondensstrimmorna gör bilden riktigt energisk. Flyget blir nog mänsklighetens "leading lines" även i fortsättningen. Här hemma bygger man en utvecklingsplattform för eldrivet flyg. Den som lever får se var det bär hän!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Randigt värre.

På Gotland var det som värst rutigt på ett ställe där stråken korsades. Sen vart himlen himmel igen pga det minskade flygandet under pandemin.
Svar från Khalad 2021-10-26 22:29
Tack Måns, flyget har kommit snabbt tillbaka!
Japp, väckarklocka behövs inte längre. 07:15 går den första in för landning mot Arlanda tätt följd av en turboprop inrikes nånstans ifrån. Snygg bild ändå, trots streck kors och tvärs.
Svar från Khalad 2021-10-26 22:30
Tack för det Gunnar, det har gått fortare än jag trodde!
Ja vi kollar en del på tv program om tullens och polisens jobb på olika flygplatser ute i världen. Där sparas det verkligen inte på flygandet..
Väldigt snygg bild..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-10-26 22:32
Tack Gunte. Flyget kommer säkert fortsätta öka, inte minst i Indien och Kina. Och el kommer knappast bli ett alternativ annat än på korta sträckor.
Jag hade ju trott att det skulle ta många år tills man var tillbaka till mer normalt, eller rättare sagt trodde nog aldrig att de skulle komma tillbaka. Att affärsflyget skulle minska permanent med videomöten och att för turistflyget skulle det ta många år innan folk började resa, men det verkar som iaf turisterna har börjat komma tillbaka. Har ju sett nu på eftersommaren att det har passerat många kryssningsfartyg i sundet så folk har vågat gå ombord igen
Svar från Khalad 2021-10-26 22:34
Instämmer, hade också trott att det skulle ta längre tid. Iofs tror jag just affärsflyget kommer utvecklas något långsammare än man tidigare trott, men ökningen av flyg i Kina och Indien kommer slå igenom snabbt, tack Peter!
Kondensstrimmorna gör bilden riktigt energisk. Flyget blir nog mänsklighetens "leading lines" även i fortsättningen. Här hemma bygger man en utvecklingsplattform för eldrivet flyg. Den som lever får se var det bär hän!
Svar från Khalad 2021-10-26 22:36
Tack Sture, det tror jag också! Vetenskapens värld hade ju utvecklingen av eldrivna flygplan som tema i måndags, mycket pågår. Ändå betvivlar jag att el får någon nämnvärd betydelse annat än på korta avstånd.
Svedje 2021-10-27 09:43
Hej Björn! Siktet är ju inställt på korta avstånd och kanske också vertikal start och landning. Det talas också om förarlösa plan på sikt. Någon sorts hybrid mellan drönare och flygplan. Science fiction så här långt, men vem vet?
Jag har också upptäckt skillnaden, över Norrköping!
Snygga ränder dock på din himmel…!!! 🙂 (Fast absolut skönare och bättre utan)
Svar från Khalad 2021-10-26 22:37
Tack för det Lena, flyget har snabbt kommit tillbaka, på gott och ont!
Hej Björn. Jag kan bara upprepa det jag kommenterade i ditt tidigare blogginlägg:

Hej Björn - du behöver inte vänta tills du blir stor :-) Du är redan en utmärkt molnfotograf, som du också visar här.
Med vänliga hälsningar från Erik.

Det passar även här - så ren återvinning :-) :-) hi hi.
Vänliga hälsningar. Erik.
Svar från Khalad 2021-10-26 22:38
Det är bra Erik, vuxen tycks jag inte bli....Tack för fina kommentarer!