Fotografiska tankar. Bilder, skapande, teknik och så förståss livet, som ger möjligheterna.

Arizona, rena öknen....

... eller hur va det nu?? Jo, det är torrt i Arizona.

Fick nöjet att besöka USA under en vecka. Business and pleasure you know... :)  En konferens i Phoenix Arizona samt shopping i en annan stad som jag nog kommer att skriva något om. Nåja, det va pleasure i Arizona också. Informativa dagar och goda och trevliga kvällar. Flög ut från Stockholm via New York och direkt vidare till Phoenix, 8 plus 5 timmar. Och 9 timmars tidsskillnad... gääääsp :)

Med mig fick min nya kompis följa, NEX-5. Ett gott sällskap som faktiskt fick plats i min jackficka vid några tillfällen. Och bilden ovan är tagen på ISO 6400.  Nåja, väl framme kunde jag konstatera att plejset va schysst, så att säga.....

Och klimatet är stabilt och bra. Lite regn, en luftfuktighet på ca 30%. En temp på 20-25 grader gjorde att sommaren kom tillbaka på ett skönt sätt. Och det är ju aldrig fel.

Så, kaktusarna trivdes där i "cactus country".  Vet du att en kaktus kan bli över 200 år gammal, att det tar ca 70 år innan de "skjuter ut" sin första "arm" på stammen? Nåja, värdelöst vetande kanske men, taggarna är vassa fick ett par stycken erfara på vår Dessert Tour.

Men, man kan ju inte bara kolla in öknen, scorpioner och skallerormar. Man måste äta också, eller hur. Ja, och sedan hade vi ju våra möten. Möten med folk från hela världen. Givande! Nåja maten va det ja.... Kvällarna va inte lika torra som öknen :)  Schyssta arrangemeng liksom med "go mad, möed mat och mat i rättan tid", som vi säger i Skåne....

Och det va gott, jag lovar. Och ville man så kunde man få ett glas vin, ett glas vatten.....

Eller en öl... :)

Sista dagen en utflykt till Apache country, här på och i klippskrevor levde de, indianerna.  Ja, det verkar ju inte som vi jobbade men det gjorde vi, dagligen, från morgon till sen eftermiddag.  Efter fyra dagar i Phoenix gick färden vidare till den här staden...... Men det kommer jag nog att skriva om i nästa blogg. För det är en häftig stad. Och det är häftigt att resa, människor, kulturer.... Fint!!

Ha en fortsatt skön höst, utan host!!  //Peter-L

Inlagt 2010-11-04 23:44 | Läst 4632 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så härligt, sådana där turer har jag inte haft många. Men jag njöt varje minut av dem :-)

Och om en skåning njöt av maten också, då är det ett gott betyg till Arizona-köket!
Svar från Peter-L   2010-11-05 17:15
Hej Ernst, jo det är trevligt att få komma "ut" ibland. Under tio år gjorde jag det regelbundet, fast då inte med lika mycket "pleasure". Men dock liknande turer.
Fast, då va jag så dum så jag inte hade en kamera med mig..... inte, en, bild.... Kan du tänka dig.... :-( Så nu känns min NEX som ett trevligt sällskap.
Allt gott! /Peter
Fina bilder och en härlig en resa verkar du varit på! :-)
Totalt vilse skulle jag tro där du hamnat med palmer, kaktusar, öknar, grand canyon, bussar med TV och höga hus. Visserligen såg jag palmer i Trelleborg och nåt vridet torn på skåneslätten men int i tusan hittade jag dessa vyer i Skåne och nån buss med TV åkte jag aldrig heller ;-))) Nu var jag ju aldrig till Söderåsen och visst är Skåne tråkplatt som en öken men det här tar ju priset! ;-) Jaja, får nog kolla in Skåne en till gång ;-))
En massa :-)
/Leif
Svar från Peter-L   2010-11-05 17:19
Åhhhh Leif, det tänkte jag inte på... det var alltså därför, resan tog sådan tid. Det va buss.... :))
Ja ja, vilsna skåningar du vet... :) Hmmmmm, nästa resa får bli buss till Skåne och vill jag har mountain, då blir det Söderåsen då. Eller Romeleåsen, eller Hallandsåsen.... Mycket bergskedjor i Skåne vet du.... :)))
En massa Hasta la Vista!!! //Peter
Förresten! En fråga...
Apacher? Menar du Snapphanar då?... ;-)
Jo :-) é dé
En massa :-))
/Leif
Svar från Peter-L   2010-11-05 17:51
Nja.... fick historien berättad att när Sheriffen ville ha koll på sina apache's, så fyllde de dem. Då de tålde lite. Så, det var nog mer Snaps-hanar..... Fast, jag såg att vissa bodde som de i norr..... Kåta..... eller om det va indiantält.... :))
Allt vått! //Peter
Schyyst, nu vet jag vart jag ska åka för att fota "västernkaktusarna"
Såg inga då vi passerade genom New Mexico, Nevada och Kalifornien
Svar från Peter-L   2010-11-05 21:13
Hmmmmmm okej..... Leif Bengt kan säkert ge dig tips på rätt "busslinje"......
Men, vad såg du där, i New >mexico, Nevada....... ??
Ahh härligt. Vilken schysst resa, även om det går mycke' tid till jobb så har du ju fått ihop ett fint reportage. Jag gillar så'n där "onödig" kunskap, typ kaktusar. Seglivade rackare. Ganska kul att veta ibland. Flygplansinteriören gillas, visar bra vad som pågår under en lång flygresa. Ganska tråkigt egentligen när det är mörkt och inga vyer syns, medan de' i rätt ljus kan vara helt underbar utsikt.
En massa bra!//Kurre
Svar från Peter-L   2010-11-07 21:33
Tjena Kurre.... Jo, det va en schysst resa och med kvällsevenemang som va av hög klass. God mat, bra tryck på livebanden.... mm mm... När det gäller flyg så håller jag med dig. Försöker dock sova bort så många timmar som möjligt.
Allt gott! //Peter