Fotografi i allmänhet och motor samt motorsport i synnerhet. Tips och tricks.

Två riktiga rökare!

Det kan man ändå säga, det här är det värsta du kan hitta i deras respektive modellprogram. De har allt det där extra som du knappast lär hitta i någon vanlig Fiat 500 eller Renault Megane, glöm det.

Float like a butterfly and sting like a bee som Muhammad Ali en gång sa. De biter tillbaka hårt om man inte vet hur man ska hantera dem.

Vem som gick segrande ur den här duellen kan du läsa om här.

Klicka gärna på bilden för att se den bättre. Är du nyfiken på att veta hur jag har tagit den så är det bara att fråga på. Det är inte så väldans avancerat om jag ska vara ärlig. 😊

/Patrik

Inlagt 2016-01-13 19:24 | Läst 3063 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Halllå Patrik. Den här bilden har det där ljuset som många efterstävar. Så nu får du berätta hur du gjorde. Är nyfiken.
//Benny
Svar från Patrik Lindgren   2016-01-14 08:51
Kul att den gillas. :)

Vad du menar med det där ljuset som många eftersträvar får du nog utveckla tror jag. Det här är ett klassiskt upplägg, bilden är tagen strax efter att solen har gått ner. Solen har gått ner bakom allting så den är tagen i så kallat motljus kan man säga.
Sen är det rökgranater jag har använt mig av för att få den här härliga effekten av att det ser ut som dimma som sveper in över bilarna. Rökgranater används för att det är enkelt och för att man snabbt kan flytta runt dem vid behov.

Kameran står på stativ för att jag vet sen tidigare att rök är rätt svårt att kontrollera utomhus med vindbyar etcetera som kan ställa till det hela. Så det här är faktiskt två exponeringar ihopsatta till en. Jag tog säkert 40-50 stycken totalt.
Sen har jag framkallat den lite på det här sättet för att få en skön känsla i bilden.

Ungefär så. :)
Jag vet att du är en duktig bilfotograf Patrik och jag är också lite nyfiken på hur du har gjort.

Kenneth
Svar från Patrik Lindgren   2016-01-14 08:51
Kul att den gillas. :)
Jag kör samma svar här som till Benny ovan.

Vad du menar med det där ljuset som många eftersträvar får du nog utveckla tror jag. Det här är ett klassiskt upplägg, bilden är tagen strax efter att solen har gått ner. Solen har gått ner bakom allting så den är tagen i så kallat motljus kan man säga.
Sen är det rökgranater jag har använt mig av för att få den här härliga effekten av att det ser ut som dimma som sveper in över bilarna. Rökgranater används för att det är enkelt och för att man snabbt kan flytta runt dem vid behov.

Kameran står på stativ för att jag vet sen tidigare att rök är rätt svårt att kontrollera utomhus med vindbyar etcetera som kan ställa till det hela. Så det här är faktiskt två exponeringar ihopsatta till en. Jag tog säkert 40-50 stycken totalt.
Sen har jag framkallat den lite på det här sättet för att få en skön känsla i bilden.

Ungefär så. :)