Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

En dag med skrot.

Min morgonpromenad började redan den med skräp och skrot. Jag slank in i ett av mina övergivna stället favoriter. Tegelfabriken inte långt bort.Dörren

Det där med skräp och skrot och svagheten för det är svårförklarad. Antagligen rör det sig om nån slags vemodighet och nostalgi. Tidigare i mitt liv var det så att jag hade svårt att slänga saker och lätt för att samla på mig. Numera samlar jag skrot på bilder istället. Om inte annat så är det väldigt platsbesparande.

Där inne bakom dörren fann jag några för mina ögon vackra stilleben.  Sådant som inte brukar göra någon succé på min fotoklubb men som för mig är rasande roligt att ta bilder på.

Senare på dagen ringde min kusin som var sugen på en utflykt. Jag har länge funderat på att leta upp ett gammalt sågverk som jag senast besökte i femtonårsåldern på moped och idag blev det av. Över förväntan fanns mycket kvar sedan 40-talet (?) då dom la ner sågen men det blir nog fler besök framöver då snön dragit sig tillbaka och fler detaljer blir synliga.

Kan detta vara nåt som kallades räv? Som drog timmret genom sågen. Vad vet jag. Är väldigt sågverksoerfaren.

Utflykten slutade med en rejäl fastkörning med bilen. En stund med domkraften och en spade ordnade dock upp situationen. Det blir fler skrotutflykter framöver! 

Inlagt 2008-04-13 18:43 | Läst 1814 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag blir sugen att följa med på en skrot tur
Insperarande blogg
Svar från Kristoffer Jäderberg   2008-04-13 19:43
Kul att du hittade hit! Det blir fler skrotturer och du har säkert nåt ställe på lut. Så vi åker väl nåt tag då.
JAA!
Självklart, det är därför jag sparat så mycket i garaget. Nu vet jag vad jag skall säga till frugan;)

Inspirerande, måste ut i garaget när jag kommer hem :D
Svar från Kristoffer Jäderberg   2008-04-16 14:09
Ja ditt garage är säkert en guldgruva! Bjud in dina fotokompisar.