Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Gör om detta med ett Manfrotto-stativ ni!

Jag trivs med mitt Benbo-stativ när jag letar vinklar för mina skrotbilder. Ibland blir det nästan själva grejen och en utmaning att få kameran precis där jag vill. Förut med mitt Manfrotto-stativ var det ofta en omöjlighet att få kameran där jag ville och jag fick kompromissa. Nu med Benbo tar det omöjliga bara lite längre tid!

Här använder jag reglar och vägg för att klämma fast stativet i den gamla byggnaden. Eftersom jag inte nådde upp till kameran var en annan finess av nöden given och även den hyllad, nämligen Live View! Jag kunde sträcka mig och precis se med förstoringen var skärpan låg.

Hur blev bilden då? Nja, ingen höjdare kanske men den var rolig att ta!

Inlagt 2009-03-05 14:39 | Läst 2058 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du kanske är som jag. Ju konstigare fotoställning (eller att få kameran i rätt position) destu bättre bild. Har börjat så sakta inse att så inte är fallet :)

Vet inte hur många krångliga ställningar man har intagit i jakt på spännande kompositioner. Tur att ingen annan fotograf var i närheten och förevigade det hela.

/Gunnar
Svar från Kristoffer Jäderberg 2009-03-05 22:05
Ha, ha! Det är ju inte alltid bilden som är målet utan resan - skapandet!
Detta är vad jag kallar ett kreativt sätt att använda ett kamerastativ! Med beröm godkänt! Och visst underlättar det med en kreativ stativkonstruktion ...
Svar från Kristoffer Jäderberg 2009-03-05 22:06
Foto som hobby kan var kreativt på olika sätt!
Hej Kristoffer.Här har du en som absolut håller med dig :) Benbo är omöjligheternas stativ och jag hade efter många år med Benbo en kort mellanperiod med ett Manfrotto men är nu tillbaka i benboklubben igen.
En gång Benbo alltid Benbo :)

Fin bild också..
Mvh/Gunte..
Svar från Kristoffer Jäderberg 2009-03-05 22:10
Tack Gunte! Jag var inne på kvadratiskt denna dag men denna bild tycker jag själv att det var tveksamt om den var värd mödan...
Jag kommer nog att förbli Benbo-are jag också. Men jag måste erkänna att jag har mitt Manfrotto kvar. Det är onekligen snabbare i vissa tillfällen när Benbo hade gett mig magsår :)