Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Punks not dead (but old)

Så här i tider när samhällsklimatet hårdnar och ekonomin styr i allt borde det finnas grund för punken att börja gro igen. Själv är jag en ynklig punkare, jag har aldrig haft tuppkam och ilskan har mest stannat inombords. Nu sätter naturlagarna (läs hårväxten) stopp för eventuella tuppkammar men ilskan finns nog där inne. Tyvärr mår jag mest illa själv när ilskan kommer ut och jag börjar argumentera för mina åsikter. Därför är det skönt att leta upp någon av de gamla plattorna (oftast i Spotify-tappning) och känna samhörighet.

Det finns säkert många nya bra band men man är väl lite trög och kör på säkra kort. I somras på West Coast Riot Festival i Göteborg fick jag se en gammal hjälte som inte håller ilskan inne. Jello Biafra som var sångare i Dead Kennedys gjorde en spelning med sitt nya band, The Guantanamo School of Medicine. Helsicke vad bra! Trodde aldrig jag skulle få uppleva det!

Låten var gammal, hjälten var gammal men jag blev ung. Jag hade naturligtvis kamera med, den lilla Ixusen, men hade inga intentioner att få någon bra bild. Precis som de flesta andra på konserter nu för tiden ville jag ha en alldeles egen bild för minnet. Det är förstås svårt att låta bli att anstränga sig lite när man är fotointresserad men det får inte gå ut över konsertupplevelsen. Jag bestämde mig innan att musiken var det viktiga.

Inga höjdarbilder men jag är glad att jag har dem. Hoppas bara att jag får glädja mig åt en ny punkvåg. Sverige behöver det...

Avslutar med någons film på Jello Biafra från ett helt annat tillfälle:

Postat 2010-11-11 22:06 | Läst 2745 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera