Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Hos Gammel-Anders

Söndagsnöjet; att leta upp en svart prick på kartan som får antas vara en byggnad i skogen, ta sig dit på hojen och ta några bilder.

Första stället var en blindvända. En kedja över vägen gjorde att jag fick gå de sista kilometrarna. Trots motorcykelmunderingen skulle det vara ett nederlag att vända. När jag såg traktorn så förstod jag att kojan inte var någon koja. Kojan var en sommarstuga och det vara bara att gå tillbaks igen.

Men Gammel-Anders lät ju lovande. Han bjöd på en koja av klassiskt slag, mögelluktande och komplett med affischer och madrasser.

Jag är inkonsekvent i mitt redigerande men det är väl så att jag trevar efter inspiration. När trevandet förstod att Analog Efex Pro kommit med en uppdatering så måste den ju testas. Gammel-Anders fick bli svartvit.

Postat 2014-06-16 21:58 | Läst 1914 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Maddemoped

När man som jag jobbar på en industri med inte särdeles inspirerande sysslor så måste hjärnan ha något annat att livnära sig på. Ofta har tanken på nya kameraprylar fått duga men bäst är det när jag har en bildidé som ligger där och gnolar.

Jag brukar snappa upp miljöer som faller mig i smaken och lägga dom på minnet. Oftast handlar det då om någon slags skrotromantik eller någon gammal utdöende miljö. Nu hade jag byns gamla järnvägsmagasin (hur länge får dom stå kvar?) och till det tänkte jag mig en moped.

Bara en parkerad moppe blir ju lite trist och jag hade ju gärna fotograferat min tuffa arbetskompis Madde i nåt sammanhang så allt detta slogs ihop i en tanke.
Långa dagar vid en maskin på en fönsterfabrik gick tankarna kring blixtar, komposition och färg kontra svartvitt. Moped ordnade sig, "mammas nya kille" har en Tomos -65: a. Min kompis Madde var på och en tid bestämdes. Äntligen blir en idé av!

 

Vi hade en rolig stund Madde och jag. Det är ju en del som ska klaffa med rekvisita och allt. Bilderna blev ju inte som jag hade föreställt mig alla dessa dagar på jobbet. Det där med blixtar är svårt och något jag är otränad på men jag blev ändå nöjd med några av bilderna och det viktigaste var att Madde också blev det.

Redigeringen på den här sista bilden är plagierad rakt av från Mattias Karlsson/Moderskeppets övning på grungebilder. Alldeles någon dag innan så stod det flera gamla järnvägsvagnar omkring men dagen till ära så var dom så klart flyttade.
Så nu är det bara att skaffa nya ideér för att försöka stå utdär inne i mörka fabriken. Nog är det väl så att jag behöver några radiosändare till blixtarna... ?

Postat 2008-09-22 19:49 | Läst 2631 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera