Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Första skrotutflykten.

Dagen då min dotter följde med på det som blev hennes första skrot-foto-utflykt.  Eller vad man nu ska kalla det. Vi hade tänkt ta bilen lite längre men dagen blev så att det var mest praktiskt att ta en tur i de närmaste omgivningarna. Vilken tur då att vi har så natur- och skrotsköna omgivningar!

Det är en sorts lycka då jag ser att mitt barn blir glad över en bild och ett motiv. Det är en sorts lycka då jag ser att hon anstränger sig för att hålla kameran still och att hitta rätt vinkel

Hon har ett kreativt övertag över sin far som är stel och trångsint i sitt bildseende. Man ska vara barn för att se!

Jag såg denna hink. Vad såg hon? Det får hon skriva i en egen blogg...

 

 

Postat 2008-04-19 20:24 | Läst 2420 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bilder är färskvara

Jag vabbar (vård av barn) idag och medan min dotter tittar på en Harry Potter-film så sätter jag mig vid datorn förstås.

Först surfar jag runt lite planlöst sen känner jag att det är dags för lite photoshoppande. Men vad ska jag redigera? Bilderna från senaste utflykten i söndags är redan använda och känns passé. Tar upp nån bild här och var ur mapparna, redigerar och kastar. Tänk att en bild man kände för kan bli så ointressant!

Ett projekt eller resa jag brann för och gav hyffsade bilder är idag gammalt och torftigt. Redigeringen blir slarvigare och engagemanget att visa för andra nästan obefintligt.dimma

Ibland tvingar jag mig att lägga upp en gammal bild som jag minns att jag gillade här på fotosidan eller nån annanstans. För alla andra är ju bilden ny och kanske finns det även någon som gillar den.Anarchy in Tokyo

Det mest slående när jag bläddrar bland gamla bilder är dock driften att ge sig ut på nya fotoäventyr. Jag måste producera! På gott och ont. Det är både en slags stress när jag är trött och en anledning att göra något. Så jag fortsätter väl planera fler mål då. 

Postat 2008-04-15 14:56 | Läst 3599 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En dag med skrot.

Min morgonpromenad började redan den med skräp och skrot. Jag slank in i ett av mina övergivna stället favoriter. Tegelfabriken inte långt bort.Dörren

Det där med skräp och skrot och svagheten för det är svårförklarad. Antagligen rör det sig om nån slags vemodighet och nostalgi. Tidigare i mitt liv var det så att jag hade svårt att slänga saker och lätt för att samla på mig. Numera samlar jag skrot på bilder istället. Om inte annat så är det väldigt platsbesparande.

Där inne bakom dörren fann jag några för mina ögon vackra stilleben.  Sådant som inte brukar göra någon succé på min fotoklubb men som för mig är rasande roligt att ta bilder på.

Senare på dagen ringde min kusin som var sugen på en utflykt. Jag har länge funderat på att leta upp ett gammalt sågverk som jag senast besökte i femtonårsåldern på moped och idag blev det av. Över förväntan fanns mycket kvar sedan 40-talet (?) då dom la ner sågen men det blir nog fler besök framöver då snön dragit sig tillbaka och fler detaljer blir synliga.

Kan detta vara nåt som kallades räv? Som drog timmret genom sågen. Vad vet jag. Är väldigt sågverksoerfaren.

Utflykten slutade med en rejäl fastkörning med bilen. En stund med domkraften och en spade ordnade dock upp situationen. Det blir fler skrotutflykter framöver! 

Postat 2008-04-13 18:43 | Läst 1988 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hur ska jag visa bilderna?

En dag jag delvis ägnade åt att fundera över hur jag ska visa mina bilder på nätet.  Det är lång ifrån första gången jag grubblar över det och jag har testat massor av olika sajter och program.

Idag la jag upp ett testalbum på Jalbums relativt nya tjänst. Rätt trevligt alternativ men det kräver lite pyssel och jag är ju rätt slö så...

Det för mig lämpligaste alternativet är Vox som jag bildbloggar till från telefonen (Nokia n95). Det ger mig känslan av att vara impulsiv och kreativ även om bilderna ofta är skit. Men det är kul och det känns viktigt!

 Sen har jag ju Picasa som är suveränt då jag ska prångla ut bilder till vänner. Portfolion här på Fotosidan är snygg och elegant men lite för seriös för alla ändamål.

Nåja, jag letar väl vidare efter det ultimata bildcentrat. Jag har avfärdat många såsom flickr (som dock har många lockande funtioner), facebook (åh usch!), Pbase (krånglig men snygg) och många andra.

Det bästa är ju trots allt att lägga ett hederligt album med inklistrade bilder i mormors knä men då slår ju den där slöheten till igen... Suck! 

Postat 2008-04-12 22:34 | Läst 3173 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera