Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Blåsippesafari. Härligt ord!

Varje år översvämmas fotosidan av blåsippebilder. Den ena mer lik den andra. Jag vill ju inte vara sämre jag, det är klart jag ska bidra med ett par blåsippor!

Det är väl vår upprymdhet av våren som gör att vi alla ska ut och ta identiska bilder. Och visst är det roligt att kräla där för att få rätt vinkel, ljus och komposition. Det tar sin lilla tid att krångla sig till rätt ställning utan att krossa dom  vackra små blommorna och sen gäller det att vänta tills vinden också är med på noterna.
Mitt Benbostativ är guld värt. Hur tusan klarar man sig utan ett sånt?

Dagens blåsippor var dock lite speciella. Dels för att det nog är sista helgen för i år dom blommar men mest för att det var första gången min dotter var med och fotograferade dom. Hon var mer upprymd än jag och det är ju så det ska vara. Det spelar ju ingen roll att folk har fotat blåsippor förr. Det är ju här och nu vi gör det!

Postat 2008-05-04 14:59 | Läst 1724 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tutabo, kören och Påskön.

Att en gård heter Tutabo och dessutom är obebodd gör att mina "Det glömda rummet"-fotonerver kommer i gungning. När Valborgsfirandet sker på 1:a maj framför denna gård så måste jag ju dit.
Kören som jag är med i  hade ett framträdande med  vårsånger och sen brakade fyrverkerierna lös framför denna härliga klenod. Jag struntade denna gång i fyrverkerierna och tittade på huset i stället och blänket i verandan...

Efterhand raketerna brann lös såg jag mindre och mindre av gården. Mystiken, röken tätnade och jag tänkte på vad dom som en gång bott där skulle ha tänkt om att traktens största fyrverkeri skedde på deras gräsmatta. Snart syntes mer rök än hus.

 

Dagen innan sjöng min kör "Tonflöfet" in våren i grannbyn som övervakas av sina egna Påskön-statyer.

Alftas stoltheter(?), ett par skrotjättar som ska illustrera myter om forna jättar som härjade i bygden. Vackra eller ej men riktigt coola och mäktiga. Kanske bara jag men jag får lite Påskön-vibbar. 

Postat 2008-05-02 22:45 | Läst 2453 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera