Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Live view - hurra!

Så länge jag bara läste om finessen Live View kändes den lite onödig och mest en grej för kompaktkameran men nu när jag använt den en tid på en Canon EOS 40D så är det annorlunda. Jag hyllar Live View och känner någon slags lycka varje gång jag använder den. Vilka möjligheter att få skärpan där jag vill och vara säker på bilderna jag släpar hem.

Dagens kombination med Sigma 105mm, Benbo stativ och trådutlösare gjorde möjligheterna till rolig makrofotografering ultimata för mina behov.Jag kan tänka mig att Live View-funktionen kommer att utvecklas mer och då nöjer jag mig inte med kontrastkännande autofokus och ansiktsigenkänning som i EOS 50D utan jag vill ha mer! Först och främst en vikbar skärm som på Olympus E3. Jag vill även ha Live View i sökaren också med förstoring gärna med val att kunna koppla om till vanlig analog sökarbild.
Tänk att kunna fotografera en modell med stor bländaröppning och snabbt kunna kontrollera att skärpan ligger precis rätt med kanske tio gångers förstoring!

Nåja, jag kommer att nöja mig rätt länge med min 40D känner jag. Uppgraderingen från 20D var ett roligt lyft då jag fotografera mina makro och skrotbilder på ett nytt sätt.  Vid annan fotografering  har väl inte Live View inneburit någon revolution för mig men det är sällan man hittar nya arbetssätt så jag gottar mig åt det ett tag nu.

Postat 2008-10-05 16:20 | Läst 3155 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera