Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Gör om detta med ett Manfrotto-stativ ni!

Jag trivs med mitt Benbo-stativ när jag letar vinklar för mina skrotbilder. Ibland blir det nästan själva grejen och en utmaning att få kameran precis där jag vill. Förut med mitt Manfrotto-stativ var det ofta en omöjlighet att få kameran där jag ville och jag fick kompromissa. Nu med Benbo tar det omöjliga bara lite längre tid!

Här använder jag reglar och vägg för att klämma fast stativet i den gamla byggnaden. Eftersom jag inte nådde upp till kameran var en annan finess av nöden given och även den hyllad, nämligen Live View! Jag kunde sträcka mig och precis se med förstoringen var skärpan låg.

Hur blev bilden då? Nja, ingen höjdare kanske men den var rolig att ta!

Postat 2009-03-05 14:39 | Läst 1924 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jazz och foto

Jag är ingen jazzmänniska. Trodde jag. Jag har väl någon gång sett nåt band jamma lös med publik som vilt röjer med med sina fingerspetsar och tår men inte mer.

Tack vare en kompis och den utmärkta musiktjänsten Spotify  har jag på sistone återupptäckt Nina Ramsby som har gjort massor av musik i olika genres.  När hon nu visade sig skulle spela i en stad nära mig (Bollnäs) så måste jag ju passa på. Med Ludvig Berghe trio jazzades det.

Jazzkonsert och foto är dock en knepig kombination, det anade jag redan innan konserten och man kan inte vara nog försiktig. Folk är där för att njuta av musiken och det är inte läge till att störa med att kräla runt för den bästa vinkeln. Dessutom vill jag ju även njuta av musiken själv!
Därför fann jag mig i att sitta där jag satt och försökte göra det bästa av det.

Man får låta bli att trycka av när det är stilla och soft men det var en rätt röjig spelning så slutaren på min 40D var nog inte något störningsmoment. Som vanligt upptäckte jag vilka grejer jag borde ha så som ljusstarka zoomar och en bättre höga-iso-presterande kamera (5D mk II förstås...) men det är roligt att anpassa sig till det man har och min kamera med en vanlig 50mm räcker.

Konserten var suverän! Att jazz kan vara så pass ösigt! Otroligt proffsiga musiker med massor av närvaro och en fantastisk timing. Nina är en härlig människa och en härlig sångerska.
Det blir nog mer jazz framöver!

Postat 2009-03-04 09:09 | Läst 1633 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ännu en stunds skrotterapi

Jag dras dit. Till gamla skrotjaktmarker. Ämnet för dagen var lite större detaljer än mina vanliga burkar, beslag, dammråttor...

Det känns inspirerande att hitta för mig vackra utsnitt i bråten.

Att träna ögat och hjärnan för bilder tar tid. Det jag tycker är toppen idag kanske jag förkastar i morgon. Jag lär mig och det är väl en av de saker som är facinerande med fotografi.

Jag jagar ständigt nya ställen att skrotvurma i men de ställen jag trivs bäst med är de som ligger inom mopedavstånd. Att få ta mopeden och vara i ett tyst ruckel en stund är ljuvligt!

Den här sista bilden är jag mest nöjd med. Att hitta och komponera rätt var rikitigt skoj. Knepigt va?

Jag har förresten startat en till blogg där jag lite mer vardagsbloggar. www.skrotbilder.com är stället i fråga. Jag håller fortfarande på att greja med designen men sidan funkar hyffsat.

Postat 2009-03-02 10:50 | Läst 2428 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera