Skrotbilder

Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Kojorna i skogen

Få bygger kojor i skogen numera. Förr behövde skogshuggare kunna sova över vid arbetsplatsen, skogen, och än finns många av dessa kojor kvar men fler blir de rakt inte. Numera finns skogsvägar för att snabbt kunna ta sig ur skogen när skiftet är slut och för att någorlunda bekvämt kunna ta en lunch finns baracker på hjul.

Klart är att de gamla kojorna är på upphällningen. De som finns blir sällan besökta och få är intresserade av att hålla efter ett ställe som ingen längre behöver.

Det finns ofta mycket kvar av det som var i en skogskoja. Kanske är det bara något tiotal år sedan någon använde den. Kanske var någon där och tog en kopp kaffe i fjol? Det mesta i kojan är nog från dess storhetstid, då han (förmodligen oftast en han) som byggde den arbetade flitigt i skogen, tog med verktyg, husgeråd, något att läsa och extra kläder. Några prydnader kanske, något vackert att titta på för att drömma bort en stund.

Kojorna har varit ganska privata. Är privata. Kanske är det respektlöst att titta in och ta bilder. Om jag nu skulle försöka bortse från det privata så är det också en del av vår allas historia, något som var och inte kommer tillbaka. Något som inte finns så länge till. Det känns bäst att säkra minnet med några bilder.

Postat 2012-09-29 21:34 | Läst 3206 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera