Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Josef, Maria och sparvugglan

Igår hade jag egentligen tänkt åka längre, till en övergiven stuga jag såg i höstas. Men bensinlampan började lysa och macken var lite för långt bort så jag stannade där jag var just då. Bakom granplanterade åkrar finns ett hus och de som en gång bott där skulle säkert känna sig en smula snopna över de där granarna. Jag har hälsat på förut men det går alltid att hitta något nytt, som kanske en lie.

Det är ett redigt ställe, med bilder på Josef och Maria. Nästan allt annat med, som möbler, två jordkällare och de obligatoriska spritflaskorna.

Men roligast var ändå att få sällskap av den gulligaste sortens uggla, sparvugglan. Bara en tvärhand hög.

Tack huset och ugglan för en trevlig utflykt.

Inlagt 2015-03-22 17:00 | Läst 1957 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Blev nyfiken och undrade vad, som skulle finnas bak den rubriken. Blev inte besviken. Fina bilder på det gamla huset men sådana gör mig ofta lite beklämd. Så synd, att bara låta gamla hus stå och förfalla. Och ovanpå alltihop den fina ugglan. Sådana kan jag aldrig motstå.
Ha det bra!
eva
Svar från Kristoffer Jäderberg 2015-03-22 19:59
Det kan hända att det var en lite lurig rubrik men inte helt osann. Tur att du tyckte det gick ann. jag blir glad över att resten av inlägget också gillades av dig. Tack!
Kristoffer
Mycket intressanta bilder, tänk om man fick vrida klockan tillbaka och få en inblick i människornas vardag. När jag ser fönstret på den tredje bilden tänker jag på flugor. Även när människorna bodde där låg det säkert flugor i fönstret. Mycket fin komposition i den fjärde bilden. Jag förstår att sparvugglan förgyllde dagen.
Sten
Svar från Kristoffer Jäderberg 2015-03-24 18:14
Jag tänker ungefär som du Sten. Det vore fantastiskt att få se hur det sett ut och möta de som bodde där. Ibland kan man det med gamla bilder och genom att prata med gamla människor.
När jag lämnade detta ställe träffade jag en kamrat som berättade en liten historia om en som sades ha bott i huset. En enkel berättelse men det gav ändå en lite tydligare bild av stället.

Tack för dina tankar!