Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Lycka är en huggarbarack

När det är svårt att se positivt på mänskligheten kan lycka vara en övergiven huggarbarack.

Tidigare har jag sett en till av den här typen men i betydligt sämre skick. Här skulle åtta av oss faktiskt kunna sova över.

Sex bäddar här och två i farstun.

Det är så förunderligt att något som var så centralt för ett arbetslag för länge sedan nu för de flesta är glömt. Ibland kanske det dyker upp någon som jag som kan ana stämningen som fanns där när kolbullarna var ätna, någon låg och slumrade medans de andra spelade kort.

Korten är borta. Huggarna är nog pensionerade eller döda. Baracken står kvar ett tag till men sedan får vi titta på korten, läsa dikterna och gissa vad som var. Inget fel i det. Vi ska inte leva i ett museum.

Jag blev inte riktigt nöjd med bilderna den här gången så jag hälsar nog på igen. Det blir bra det, för känslan finns kvar där än och att hitta en huggarbarack, det kan faktiskt vara en slags lycka.

 

Inlagt 2014-09-19 21:08 | Läst 1431 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Tänk en gång i tiden ett skydd från vädrets makter och en säker plats att vila på idag ett övergivet skjul/boning, vackert förevigat med alla hemma snickrade och behövliga grejer/detaljer tidlöst vackert fångade på bild. Snyggt med ljusets fallande på träkistan."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tänk en gång i tiden ett skydd från vädrets makter och en säker plats att vila på idag ett övergivet skjul/boning, vackert förevigat med alla hemma snickrade och behövliga grejer/detaljer tidlöst vackert fångade på bild. Snyggt med ljusets fallande på träkistan.
Svar från Kristoffer Jäderberg   2014-10-26 21:39
Ja du, tänk vad vi människor strävar och bygger för att allt sedan ska falla. Men så ska det nog vara. Tack för att du tittade och gillade.