Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Maddemoped

När man som jag jobbar på en industri med inte särdeles inspirerande sysslor så måste hjärnan ha något annat att livnära sig på. Ofta har tanken på nya kameraprylar fått duga men bäst är det när jag har en bildidé som ligger där och gnolar.

Jag brukar snappa upp miljöer som faller mig i smaken och lägga dom på minnet. Oftast handlar det då om någon slags skrotromantik eller någon gammal utdöende miljö. Nu hade jag byns gamla järnvägsmagasin (hur länge får dom stå kvar?) och till det tänkte jag mig en moped.

Bara en parkerad moppe blir ju lite trist och jag hade ju gärna fotograferat min tuffa arbetskompis Madde i nåt sammanhang så allt detta slogs ihop i en tanke.
Långa dagar vid en maskin på en fönsterfabrik gick tankarna kring blixtar, komposition och färg kontra svartvitt. Moped ordnade sig, "mammas nya kille" har en Tomos -65: a. Min kompis Madde var på och en tid bestämdes. Äntligen blir en idé av!

 

Vi hade en rolig stund Madde och jag. Det är ju en del som ska klaffa med rekvisita och allt. Bilderna blev ju inte som jag hade föreställt mig alla dessa dagar på jobbet. Det där med blixtar är svårt och något jag är otränad på men jag blev ändå nöjd med några av bilderna och det viktigaste var att Madde också blev det.

Redigeringen på den här sista bilden är plagierad rakt av från Mattias Karlsson/Moderskeppets övning på grungebilder. Alldeles någon dag innan så stod det flera gamla järnvägsvagnar omkring men dagen till ära så var dom så klart flyttade.
Så nu är det bara att skaffa nya ideér för att försöka stå utdär inne i mörka fabriken. Nog är det väl så att jag behöver några radiosändare till blixtarna... ?

Inlagt 2008-09-22 19:49 | Läst 2416 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Maddemoped II var ju helt suverän. Men är det inte en Puch Florida hon sitter på..?
Grungebilden var det heller inget fel på. Går själv i funderingar och göra några sådana på syrrans vilda döttrar. :))

/Janne
Svar från Kristoffer Jäderberg   2008-10-19 18:52
Tack för ditt beröm Jan!
Det är faktiskt en Tomos men den var visst förutom namnet identisk med Puch Florida så du är inte helt ute och cyklar (eller åker moped såklart :) ! ).
Och ja, grunge var lite kul att göra och jag vidareutvecklade det lite senare med egna idéer och inte bara stulet av den förträfflige Mattias Karlsson.