Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Scalare på en myr

Som före detta professionell akvarist hajar jag så klart till när jag ser några scalare nedtrampade i det som varit golv i den där kojan på myren. Av designen att döma känns det som något härstammar från det glada 50- eller 60-talet.

Herrn som bodde här på myren gjorde kanske det fint med fiskarna här i kojan en gång i tiden. Ett skönt ställe förresten. Nära till sjön men långt från allt annat. Perfekt för somliga av oss.

Kojan hör tyvärr till de hopplösa fallen men där finns mycket som berättar om det som varit.

Och faktiskt, scalarerna fick mig att fantisera om akvarium igen.

Inlagt 2015-04-05 17:28 | Läst 1363 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu har jag inte sett hur det ser ut omkring stugan, men kanske var det en stuga man använde när man bröt torv. Ofta tillbringade man långa tider på torvmyrarna och det var inte ovanligt med en stuga där man kunde övernatta. Intressanta bilder som vanligt.
Sten
Svar från Kristoffer Jäderberg   2015-04-05 20:24
Det kan hända att det varit frågan om torvbrytning där men jag har inte sett några "gropar" precis i närheten, kanske längre bort. Jag tror att kojan har kallats "kasern" eller något sådant och det kan tyda på att det haft någon bolagsmässig anknytning. Kanske i samband med flottning i närliggande vattendrag. Det borde jag kolla upp.
Tack för att du läste och kommenterade Sten!
Gillar dina "kojiga" bilder, framkallar många frågor om tiden som gått och människors drömmar. Man kan undra om dom här byggena mitt i skogen var svartbyggen, och hur fick dom fram plankor o annat som behövdes. Dom där Scalarefiskarna ser ut som julgransprydnader, undrar om han hade julgran i kojan? Må gott, LO
Svar från Kristoffer Jäderberg   2015-04-05 20:27
Roligt att du gillar kojigt Lars Olov! Förmodligen är det svartbyggen detta. Det byggdes nog lite efter behov i skogen förr i världen. På senare år har en och annan koja, med attraktiva lägen, förvandlats till sommarstugor men då fått lov att finnas i efterskott, så att säga.
Det finns tecken på att det ordnats rätt mysigt i kojan och scalarena bidrog nog till det.
Må gott du med!