Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Undvik spånskiva

För sisådär 25 år sedan då jag och ett gäng kompisar åkte runt på endurocyklar i hälsingeskogarna såg vi ibland kojor. Även då kände jag ett starkt begär att se mer och vi blev tvungna att stanna en stund och se om det var öppet.

Då hade jag tyvärr aldrig kamera med mig. Vilket grämer mig en smula nu, tänk vilka bilder jag missat (av både kojor och endurokillar). Kojorna vi såg finns i bakhuvudet men att hitta igen dem kan vara knepigare.
Just den här kojan har jag de senaste åren gjort ett par försök att hitta utan att lyckas. Tydligen har jag letat på fel ställen för här ligger den ju, precis som jag minns den.

Det händer ju en del med en övergiven koja på 25 år. Ketchupflaskorna och porrtidningarna var borta men tack vare plåttak fanns mycket kvar. Även igår.

Men att bygga kojor av spånskivor är inte lämpligt och även detta ställe är på vippen. Minns jag det fortfarande om ytterligare 25 år är det nog mest bara ett minne.

 

Inlagt 2014-08-13 21:06 | Läst 1467 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket intressant! Jag brukar också göra precis som du på mina springturer i hälsingeskogarna. Dessa kojor finns det rätt gott om. Misstänker att de byggdes av män som ofta ville vara ifred med sin sprit.

Snyggt och inspirerande. Kommer nog planka din ide..
Svar från Kristoffer Jäderberg   2014-08-14 18:44
Kul att du blir sugen att planka. Av någon anledning har jag på känn att de måste dokumenteras.
Kom ihåg att gpstagga dem så att du minns var de ligger/låg även om 25 år.
Fina bilder på skogskojan, Kristoffer! Dom väcker funderingar!
/Niklas
Svar från Kristoffer Jäderberg   2014-08-14 18:44
Ja visst tål det att funderas på. Trevligt att bilderna väcker dina.
Jodå, jag har jobbat med att tillverka spånskivor i mer än 10 år på Orsa Plattfabrik. (Hela fabriken såldes till Thailand för ca 25 år sen.) För mig är det ett välkänt faktum att spånskivor utomhus med tiden börjar likna halmbalar.
Svar från Kristoffer Jäderberg   2014-08-14 18:46
Jo, spånskivor passar nog bättre på insidan. Masonitkojor däremot, de tycks stå pall lite bättre.