Någon bild. Någon tanke. Lite skrot.

Visst får jag väl fotografera en soluppgång?

Ibland undrar jag om det har något med saken att göra om någon tagit en liknande bild förut. Jag är ju här och nu. Det är ju inte dom som tog dom liknande bilderna.

Det hela hänger väl på frågan varför jag fotograferar. Jag hade en schysst stund med mina kompisar och kaffe. Det räcker för mig. Om jag dessutom får en bild som är rolig att redigera är det ett plus. Om jag dessutom får en bild som någon mer tycker om är det ett plus. Om någon till och med är villig att betala för bilden är det ett plus.

Många plus. Hurra! Men det räcker med grunden: en schysst stund.

Det var nu ett tag sedan jag var ute med mina fotokompisar Jocke och Myggan och jag insåg att det behövdes. Jag trivdes. Tack ska ni ha!

Inlagt 2008-09-06 21:48 | Läst 2652 ggr. | Permalink

"Jag fotar de jag vill när jag vill och känner lust. Sedan får andra tycka vad de vill om resultaten. Det viktiga för mig är min upplevelse och minne."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Om man inte skulle få ta liknande bilder som någon föregångare skulle nog inte många bilder bli tagna ;)
Det svåra med soluppgångar är att göra naturen rättvisa tycker jag, men det finns ju bra och mindre bra bilder av sådana också. Egentligen är det väl en utmaning i sig själv att fota en soluppgång så att den inte blir hötorgskonst :)
-affe
Svar från Kristoffer Jäderberg 2008-09-06 22:19
Visst är det så som du säger Alf. Vi tar hela tiden bilder som liknar andras. Ibland när jag läser vissa fotografers inlägg i press och blogg (typ Hellesö, eller kanske bara han... :)) så känns det som man får en uppläxning i varför jag härmar och inte tänker fritt. Visst tar jag tacksamt emot tips men varför ska jag lägga på en konstruerad tanke om min bild när jag egentligen bara vill koppla av en stund...
Men som sagt jag håller helt med dig Alf men färre bittra pekpinnar gör oss kaffe-fotografer friare!
Jag fotar de jag vill när jag vill och känner lust. Sedan får andra tycka vad de vill om resultaten.
Det viktiga för mig är min upplevelse och minne.
Svar från Kristoffer Jäderberg 2008-09-06 22:44
Precis! Egentligen behövde jag väl inte tjata om det men det är ju kul att blogga lite också :)
fotr det jag vill och det jag brinner för o känner...skulle man nte fota det o det bra för att det redan är taget liknande med liknande motiv så sulle man ju typ inte kunna fota något alls...mne skulle du ta en nästan exakt likadan bild som någon annan så är det ju ändå inte detssamma...det är ju DIN bild, o den är tagen av DIG:))
/E.T