Lasses Blogg

Bilder, berättelser och funderingar från min resa genom livet kort och gott.

Mitt spännande möte med varg och björn!

Hej!

Igår mötte jag varg och björn från Norra Kanada och Östra Finland, jag hann också med en sväng till Kamtjatka i Ryssland för att fiska. - Allt på strax under 3 timmar... =)

Det får jag tacka den här mannen för, naturfilmaren Göran Emerius som hade en fantastiskt underhållande film- och berättarkväll här i Boden.

Rejält stativ, när långa objektiv används under filminspelning, bild från Kanadas vildmark.

I Östra Finland samsades varg och björn om maten, fantastiskt eller hur!

I pausen hann jag få några ord med filmaren själv, från vänster: Göran, Carl-Lennart P och Jan S.

En verkligt lyckad kväll!

/Lasse

Postat 2012-02-23 14:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Filmar du med kameran idag?!

Hej!

Hur är det för dig, använder du din kamera som filmkamera också?

Exempel på hur man enkelt kan göra en liten film i all hast. =)

På min och vovvens promenad i söndags plumsade vi fram i riktig djup snö, det är då man blir glad när en traktor hinner ifatt och plogar upp gångvägen där man går.

Det är också ett exempel på hur man enkelt använder sin kamera som filmkamera. De flesta moderna digitala kameror kan leverera riktigt bra film i HD upplösning.

En film som denna hade aldrig kommit till om det inte vore så enkelt. - Är den här filmen bra då? Nej, men återger den verklighet som var just då "Live" och dokumentärt.

/Lasse

Uppdatering!

Hoppsan, klippet jag lagt upp är filmat med min kameramobil och inte med digitalkamera! Filmen är enkelt editerad och jag var helt säker på att den var filmad med kamera! Nu när jag har tittat på originalfilen ser jag att filnamnet inte är kamerans. Nåväl, klipp/kamera är inte avgörande för frågan. *Sorry*

Postat 2012-02-21 23:40 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Så fint inslag som jag måste få visa er!

Hej!

På våra lokala nyheter här uppe var det ett så fint inslag om 11-åriga och cancersjuka Kevin från Skåne.

För drygt 1 år sedan skickade han ett brev upp till Luleå kommuns parkchef där han berättade om hur mycket han gillade isdjuren som varje år står i Stadsparken. På sin födelsedag fick Kevin äntligen se och åka årets stora isdjur som är en groda.

 Tyvärr börjar klippet med några sekunders reklam, men ha överseende!

Grodan får representera alla grodor varav en del är utrotningshotade, dock inte denna art, säger Lennart Berg, sektionschef på parkförvaltningen.

Varje år sedan 1986 har det stått en skulptur av snö och is i Stadsparken. =)

Trevlig kväll

/Lasse

-------------------------------------------------

Isdjur genom åren:

2011 Gris
2010 Orre
2009 Utter
2008 Lämmel
2007 Lax
2006 Ren
2005 Lavskrika
2004 Järv
2003 Hermelin
2002 Tjäder
2001 Fjällräv
2000 Örn
1999 Hare
1998 Lodjur
1997 Älg
1996 Varg
1995 Björn
1994 Räv
1993 Hackspett
1992 Ekorre
1991 Talgoxar
1990 Domherre
1989 Berguv
1988 Säl
1987 Katt
1986 Tupp

Postat 2012-02-20 23:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bensinpris & Webbläsare!

Hej!

I helgen har vi haft riktigt busväder här uppe i norr, snö och blåst som har kommit och gått. Idag är vädret på topp igen, knallblå himmel och strålande sol. - Skönt för alla ungdomar som har sportlov.

Blåst och grådaskigt väder...

Igår när jag gick en längre promenad med vovven i snålblåsten passerade vi en bensinmack, jag var tvungen att ta upp mobilen och ta den här bilden! Bensin 95 oktan - 15.09 Kronor/liter.

1 liter mjölk kostar under 10 kronor...

Hur är det möjligt att en skitig oljeprodukt kan kosta så mycket mer än en ren och fin naturprodukt? Jag tänker på alla gulliga kor som via sina bönder ser till att vi har mjölk på bordet. - Om något skulle kosta 15 kronor litern så vore det väl ändå mjölken, inte bensin/diesel!

Visst, ur ett miljötänkande perspektiv borde drivmedlet vara ännu dyrare, allt som förbränns i olika typer av motorer etc. skitar ner vår miljö å det grövsta, men det är ändå något som inte stämmer...

Mina två guldkort...

Själv använder jag bil väldigt sällan, jag har turen att bo nära affär och andra samhällsfunktioner man måste besöka ibland. Är det lite längre sträckor åker jag hellre buss än bökar med bil. Hemmavid går eller cyklar jag alltid. Västtrafikkortet används nere i Göteborg som besöks ganska ofta, spårvagn och buss är det perfekta ressättet där nere.

Dessvärre bor inte alla som jag, många måste ha ett och ibland två fordon för att vardagen skall fungera! Lokaltrafiken är illa utbyggd eller så passar inte restiderna, jag känner många människor i den situationen. - Det är då jag tycker drivmedelspriset är förskräckligt, eller ska alla bo i städer där det fungerar utan privata färdmedel?!

Avslutningsvis


Jag har testat webbläsaren Chrome som Google äger i ca. 2 månader, skrev ett inlägg om det tidigare här i bloggen. Men så igår läste jag en blogg av Christer Lindh som är "webbsnickrare" här på Fotosidan, rubriken var: Slut med dassiga färger på Fotosidan! som finns här

Som datanörd läste jag inlägget med stort intresse där Christer bla. talar om moderna webbläsare! Vissa webbläsare har inte stöd för färgprofiler fullt ut, gissa om jag blev förvånad när det visade sig att just Chrome INTE har det... *Hmm*

Nu har jag testat samtliga webbläsare jag har installerade och kommit fram till att:

  • Firefox - Har stöd
  • Explorer - Har stöd
  • Safari - Har stöd
  • Opera - Har inte stöd
  • Chrome - Har inte stöd

Samtliga webbläsare är uppdaterade till senaste versioner och gäller PC/Mac.

Tips: Läs Christers fina inlägg!

Bild från kommunens webbkamera som finns här

Nu ska jag ut i solen, ha en fin dag. =)

/Lasse

Postat 2012-02-20 13:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Whisky - Bloggnostalgi

Hej!

Saxar ut ett blogginlägg från 19 februari förra året som var en lördag, då bloggade jag så här:

Nu finns det en fin whisky i PET-flaska!

Skotsk ”svensk” whisky i en PET-flaska… Fel tyngd och storlek på flaskan märker man direkt, känns väldigt mycket ”midsommar” läste jag att någon tyckte! Personligen tycker jag flaskan är smart och har massor av fördelar, den är okrossbar, återvinningsbar och väger nästan ingenting.

Detta är masterblender Folke Andersson´s första whisky! Han brukar annars jobba med cognac och då främst Grönstedts, en klassiker bland cognac.

The Latitude 55°är en blandning mellan kornwhisky och sädeswhisky. Det är ju inget jag märker direkt, utan tycker det är en mycket välbalanserad whisky, om man gillar blended! Ingen rökbomb, utan en trevlig ”svensk” whisky. Fatlagringen har skett på sherryfat om någon undrade. 

Mitt betyg: 3,5 på en 5-gradig skala.

/Lasse

Mer om whiskyn, klicka här

(Inlägget från min gamla blogg som ligger i malpåse just nu.).

Postat 2012-02-19 14:00 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa