Äntligen !

Efter två tre månaders krångel med internet så är det äntligen åtgärdat. Som jag hela tiden befarat så fanns felet ute i ett skåp där alla bredbandskablarna är samlad. Just MIN kabel var skadad. En kontakt byttes ut så var det klart. Tog några minuter.

Nu sitter jag här med en helt ny dator och ett fungerande internet. Jag är ingen teknisk person så det tar lite tid att lära sig det nya, lite nya vägar när man ska redigera o.s.v. Lite ovant att komma in på alla sidor så snabbt.

Det har inte blivet så många turer till skogen under den här tiden. Kameran har dock fått följa med på hundpromenaderna. Ibland får man åka flera mil för att fota en blomma. Som den här tallörten t.ex. I år har jag hittat oväntat många längs vägarna som jag går med hunden. Så årets dåliga väder har tydligen varit gynnsamt för tallörten.

Skogsfrun har jag fått åka några mil för att se och fota. Ett nytt ställe som jag inte känt till tidigare. Det fanns fler ex men dom flesta var överblommad.

När jag går med hunden passerar jag ett kolloniområde. Här finns det en del fåglar och djur. ( rådjur ). I kväll blev det en bild på en av alla solrosor. Bladet till vänster irriterar mig något. Blir ny bild i morgon kanske.

Inlagt 2017-08-19 22:51 | Läst 270 ggr. | Permalink
Vad härligt! Grattis till återkomsten i 'cyberrymden'.. Att det ska vara så svårt att 'mäta in' sån här problematik tycker jag är extremt dåligt! Det ska inte behöva ta en så här lång tid.. Kanske kan ge lite inspiration med det nya nu när det fungerar, hoppas det! Det var väldigt spännande arter du visar här! Solros har man ju sett men inte de andra..
Hälsn!
Svar från Sten Björklund   2017-08-19 23:10
Tack jan !
Ja, det känns verkligen skönt att det blev bra nu. Tallörten ser jag varje år men i varierande mängd. I år hittade jag många runt vägarna i området där jag bor. Skogsfrun är det andra gången jag ser. Man ska ha väldig tur att hitta den. Den kan blomma i år men sedan kan det dröja fler år innan den blommar på samma ställe. Besökte den här platsen med en annan FS medlem som kände till platsen.
Sten
Skogsfrun är helt underbar i din bild, du har lyckats lyfta fram hela hennes flyktiga (eller eviga?) skönhet. Och tallört är också mycket exotiskt för mig.
Gratulerar till att krånglet är över, även om det kan kännas förbaskat surt att ha haft rätt hela tiden och bli fullständigt ignorerad. Att bli ignorerad är mycket värre än att bli nerskälld.
Svar från Sten Björklund   2017-08-20 12:07
Tack Stefan !
Skogsfrun är även lite lyx för mig. Har sett den vid två tillfällen. Båda gångerna genom kontakter här på fotosidan. Den ska finnas även i Skåne men det är ju rena turen att hitta den. Även om det finns många ett år så kan det ta många år innan den visar sig nästa gång. Den här är från västra Gästrikland. Tallörten har jag hittat på ställen som varit lite oväntade. Helst ser jag den naturligtvis i gammal mossig skog.
Det är som min yngsta son sa, det är som att ringa till vilken växel som helst. Dom sitter där för att svara i telefon men dom kan inte vad dom ska kunna. Med tanke på vad som hänt så var jag ganska säker på att problemet fanns där ute. Skönt nu att allt fungerar. Det tar inte många sekunder förrän jag är inne på internet.
Sten
Bilden på skogsfrun är underbar! Och tallörten också fin! Skönt att dom hittade felet till sist, förstår verkligen din frustration tidigare!/ Björn T
Svar från Sten Björklund   2017-08-20 12:53
Tack Björn !
Skogsfrun men även nornan är hett eftertraktad av oss skogsmullar. Hade gärna tagit en bild med vidvinkel men det passade inte den här gången. Det fanns 10 - 15 blommor till men dom var överblommad för den här gången.
Ja oj vilken skillnad det blev. Nu har jag ett fungerande internet och dessutom en ny dator. Har dock lite nya saker att lära mig.
Sten
Välkommen tillbaka. Hoppas du kan få ha ditt internet nu utan strul. Bilden på skogsfrun är fantastiskt fin och tallörten en spännande och annorlunda växt.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund   2017-08-20 15:06
Tack Lena 1
Ja det har varit mycket strul. Ibland har jag kommit in på sidor men inte kunnat logga ut.
Tror både skogsfrun och tallörten är sådan här växt som inte kan bilda något klorofyll och därför är vit eller nästan vit.
Sten