Bocken har överlevt.

I alla fall tills i kväll. I morgon monteras den ner för att transporteras till Kina som firar bockens år. Sista natten blir naturligtvis en utmaning. Själv trodde jag nog att den skulle få stå kvar över nyåret men så är det alltså inte. Bra att den inte bränts ner tycker jag. Enda gången det var lite humor i det hela var när en tomte och pepparkaksgubbe tände eld på den och sprang därifrån.

Inlagt 2014-12-28 22:21 | Läst 1682 ggr. | Permalink
Hej Sten,
jag har växt upp med denna bock och att den oftast brinner ner. Att den monteras ner för att skickas till Kina verkar helt osannolikt! Men jag tror dej för bocken i GÄvle är känd även här i Texas där jag befinner mej nu.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund 2014-12-29 11:38
Tack Lena och god fortsättning.
Trodde det var ett väldigt tidigt Aprilskämt när jag läste om att den skulle till Kina. Man kan ju undra om lönsamheten i flytten. Utan att vi pratade om det påtalade även väktaren att den skulle till Kina.
Minns inte riktigt när den brann första gången. Nyårsafton 1979 gick min flickvän ( som senare blev fru ) och jag från busstorget förbi bocken upp till Brynäs för att fira nyåret med min brorsa. När vi återvände efter tolvslaget var det bara förkolnade rester kvar. Jag tyckte då som nu att den allt kunde få stå kvar en bit in på det nya året.
Sten
Bättre fly än illa fäkta... :)
Svar från Sten Björklund 2014-12-29 11:38
Tack Lena och Gott nytt år !
Sten
Pampig bock! Hörde på nyheterna att det skett en del attentat, men att alla misslyckats. Nog är den grann när den står där! God fortsättning! Yvonne
Svar från Sten Björklund 2014-12-29 11:48
Tack Yvonne !
Nedanför de tre belysta fönstren till höger i bild stod en mindre bock som en skola bygger varje år. Den vandaliserdes tidigt. Det var nog ett försök att lura väktaren att tappa uppmärksamheten på den riktiga bocken och ett försök att tända på den. Jag tycker nog att den ska få stå över nyår, för visst är den dekorativ.
God fortsättning önska Sten.
Var till Hedesunda i går och vi funderade på att ta en sväng över Gävle på hemvägen för att kolla in bocken men ångrade oss och tog vägen över Gysinge hem. Tur det för annars hade vi hamnat i kön före eller i olyckan vid Tierp.
Fint att bocken fick överleva julen i år och jag får väl önska den en trevlig resa, Hörde att den kommer att återuppstå i Kina men inte i halm.
Svar från Sten Björklund 2014-12-29 12:04
Den kommer att prydas av ett blomsterarrangemang.
Sten
Härligt att den överlevde i år !
Tänkte som du att det var ett skämt när dom visade en montagebild av bocken full av blommor på nätet.
Tänkte: brukar man skriva skämt den här årstiden :-)
ing-marie
Svar från Sten Björklund 2014-12-29 21:51
Min första tanke var också att det måste vara ett skämt. Nu är den borta för den här gången. Det kostar nog en del med bevakning. Vaktbolaget har funnits på plats på nätterna.
Sten