Dagens bilder från skogen.

Det blev en händelserik dag i skogen. En sparvhök tog en av mesarna. Det gick med blixtens hastighet så några bilder blev det inte. Mården hade varit framme och bitit av repet med vilken talghållaren sitter fast. Den hade inte kommit åt talgen men den hade varit in i gömslet och stulit ister som jag brukar kleta fast på träden och fästa fågelfrön. På  många mossbevuxna stenar hade den lämnat sin signatur. Nya gångar under en sten ser misstänkt ut som ett ställe där den gömmer vad den kommer åt. Bilderna blev de vanliga.

 

Inlagt 2014-12-09 22:06 | Läst 1624 ggr. | Permalink
Ja ja för dig är bilderna de vanliga.... men se de är fina för det, även om de blivit vardag för dig. Jättefina och den första är i mitt tycke jätteläcker.
Svar från Sten Björklund 2014-12-10 20:04
Tack Annelie !
Ja, det är nog bilder i den stilen jag vill ta men man måste naturligtvis ha lite variation och då blir det även en och annan närbild. Min svärson brukar vara med så ofta han har möjlighet. Det är väl lite som han sa vid sista besöket. " Vi har i alla fall haft en trevlig dag i skogen " Den här dagen var riktigt trevlig trots att det blev de vanliga motiven. Gråspett, större hackspett och mesar. Sparvhöken for snabbt förbi och massor av spår från mården.
Sten
Alla bilderna är bra... men den sista på Nötväckan är så underbar både i komp och ljus.
/Lena
Svar från Sten Björklund 2014-12-10 20:05
Tack Lena ! Din kommentar värmer.
Sten
Vanliga eller ej men de är riktigt fina.
Du som är ute i markerna kanske vet svar på min undran. Tänkte på det med din mård som lämmnat sitt visitkort. Är det vanlig att djuren (som räven) markerar revir eller bara lämnar ett visitkort där den brukar hitta mat. Vi har en räv här som kollarcav vår tomt varje kväll eller natt. Ibland får den våra köttrester och där brukar den lägga av en liten hög ibland.
Svar från Sten Björklund 2014-12-10 20:36
Framför allt räv, mård och utter är väl lite specialister på det här. Mården lägger ofta sin skit på en sten eller en kullfallen stock, ( träd ). Jag ser nya skitar varje gång när jag kommer hit så den kommer hit varje natt skulle jag tro. Nu på tisdagen var det fler spår än vanligt. Jag har mött den här i skogen flera gånger och i somras hittade jag även lyan. Tyvärr åkte vi på semester vid den tidpunkten så det blev inte någon tid att sitta där för att försöka få bilder. Den lägger skitar längs hela sitt revir för att markera vem som har rättigheten till platsen. När man lägger ut mat så återkommer naturligtvis räven och mården till platsen och vi ser skiten oftare än om man går på måfå i skogen. Räven gör även som hundarna, skvätter lite här och där längs reviret.
Sten
Riktigt fina bilder du bjuder på med fåglarna i skogen och de sticker ut lite genom att du lyckas fånga miljön så fint också!
Nötväckan är magiskt vacker med bakgrundsbokehn!

Hälsningar/Kirsten
Svar från Sten Björklund 2014-12-10 22:10
Tack Kirsten !
Jag brukar skylla mitt bildseende på konstnären Gunnar Brusewitz. Nu var det tecknade bilder men han hade en fantastisk förmåga att framhäva djuret eller fågeln i landskapet och det är nog så jag vill se naturen själv. När mitt naturintresse övergick i att fotografera så kom hans böcker " Skog, skissbok och sjö " dom blev lite förebild i mitt fotande. Bland fotograferna så är det nog den Finske naturfotografen H. Willamo som är expert på motsvarande inom foto. Nu hoppas jag på lite bättre bilder på gråspetten men svårigheten är att det är mörkt hela dagarna. Även mården kan få visa sig tycker jag. Tack för att du tittade in på min sida.
Sten