Det är en månad sedan.

Det är nästan en och en halv månad sedan jag lade in något på bloggen. Datorn gick sönder och det var bara vänta på att få den lagad. Det har å andra sidan inte hänt mycket i naturen för min del. Mer har det hänt här hemma. Gammlingarna i familjen har drabbats av hjärtinfarkter och brutna höfter så det har varit full upp. Livets små vardagliga händelser som Lars Ekborg sa i en sketch.

Dagens bilder är de sista innan vintern och datahaveriet slog till. Det var ovanligt lungt den här dagen, nötskrikorna syntes inte till förrän efter flera timmar.  Efter att ha fyllt på med frön och placerat ut lite matrester gick jag runt i omgivningen och hittade resterna av en nötskrika. Förmodligen är det sparvhöken som varit framme.  Jag har sett den vid flera tillfällen. Två gånger har den flygit förbi på några meters avstånd trotts att jag stått helt öppet utanför gömslet. Det hela går väldigt fort så några bilder hinner man inte ta. Även mården hade lämnat sitt visitkort på stocken framför gömslet. Så farorna är många i skogen.

Snön har kommit och det har blivit ljusare i skogen men dagarna är ändå korta, det har inte blivit så många besök  på grund av den djupa snön. Mina ben är inte vad dom borde vara och det är besvärligt att få på sig snöskor eller skidor. Snart vänder ljuset, hoppet och förväntningarna inför det nya året.

 

 

Inlagt 2012-12-19 00:19 | Läst 2055 ggr. | Permalink
Fina bilderna och välkommen tillbaka!
En trevlig berättelse och härliga bilder från dina tassemarker.
Svar från Sten Björklund 2013-01-01 11:46
Tack Lars - Göran!
Det har inte blivit något fotande för mig den sista tiden. Det har varit fullt upp med en massa "måsten". Man får glädja sig över att titta på andras bilder här på fotosidan. Har just gått igenom flera bloggare och det glädjer mig att fler och fler uppmärksammar vårat förhållande till skogen och djuren. Peter Engman tar i sin sista blogg upp varg och skog och det är märkligt vad människor ändå blir berörda av ämnet. Det goda får vi ta med in i det nya året.
Ha en bra fortsättning!
Sten
Grann nötskrika du presenterar Sten tillsammans din trevligt skrivna betraktelse över livet.
Svar från Sten Björklund 2013-01-02 12:35
Hej Torbjörn!
Kul att du hör av dig. Tänker ibland på våra inte många men i alla fall för min del trevliga möten i fågelmarkerna. Det har som sagt inte blivit mycket fotande sista tiden. Det blev en lite annorlunda jul den här gången. Min yngsta dotter har tagit över värdskapet de sista åren. Inga barnbarn närvarande men en 88 åring som nyss fått hjärtinfarkt, en 86 åring som brutit höften och en 82 åring som ständigt pinkar på sig gjorde julen till en jul som man inte glömmer i första taget. Nu ser vi framåt och hoppas att våren å sommaren bjuder på många naturupplevelser.
Sten