Det är med häpnad jag läser tidningen.

I söndagens Arbetarbladet går att läsa : Ny kampanj för naturens bästa. Länstyrelsen, polisen och naturvårdsverket har startat kampanjen som heter " Öppet öga ". Dom vill inspirera människor att hjälpa till att bevaka skyddsvärda växter och djur.

En mycket bra idè men börjar dom inte i fel ände ? Åter igen är det VI och DOM . VI som ska spionera och sätta dit småtjuvarna. Det är förmodligen sådan som tycker om att vara i naturen och ser hur illa ställt det är med skogen. Vi som trampar ner orkidèerna, plockar vitmossa och lummer till juldekorationen, kanske säljer vi till grannen dessutom.  Vi som tillsammans med barnen plockar blåsippor och gullvivor. Sådana ingrepp i naturen tar lång tid i att läka påstår man.

Fridlysta växter får inte plockas, vilda djur och deras boplatser och ägg ska fredas utanför jakttid. Så jag ligger riktigt taskigt till. Jag som är bofotograf. Det finns många bevis bland mina bilder. Men det finns fler om man letar på FS.

Man får inte gräva upp blommor utan markägarens tillstånd, oavsett blomma. Så markägaren kan gräva han, för blommorna är tydligen inte fridlysta för honom.

Jag undrar hur lång tid det tar innan naturen läker de här såren. Undrar om det fanns några mossor, lavar, lummer, nattviol eller knärot. Hur många fågelbon spolierar man vid sina avverkningar. Var ska hackspettarna, trastarna, bofinkarna, blåmesarna, svartmesarna, sparvugglorna och alla rovfåglar bo ? Sätt polisen att granska skogsbolagens miljöbrott istället. Hela idèn är en skymf mot naturen.

 

Inlagt 2014-06-23 21:39 | Läst 1996 ggr. | Permalink
Ursäkta, men måste skriva FULA bilder för en gångs skull :-)
Förstår din frustration !
ing-marie