Det här har jag aldrig fotograferat.

Idag blir det bara en bild på något jag aldrig fotat. Fotar alla blommor på stugtomten. Blir jag inte nöjd är det lätt och nära att ta om bilderna. Det gäller bl.a. smörbollar. Blir aldrig nöjd med dom. Om det möjligtvis hänger på datorskärmen. Idag när jag letade efter klotpyrola så ser jag massor med flygfän i luften. När en sätter sig på ett strå får jag möjlighet att titta närmare på den. Dom här små djuren är jag dålig på. Dom som har flugfiskespön gillar nog dom här, lika så dom som är bytet under vattnet. En slända av något slag men närmare går jag inte in på det. Kul var det i alla fall. Kanske nya försök i morgon.

Inlagt 2021-06-23 01:27 | Läst 425 ggr. | Permalink
Inte heller jag är bra på de många arter inom sländor men fin blev bilden.
Enligt boken kan det vara dagslända
Svar från Sten Björklund 2021-06-23 15:00
Tack Nini !
Jo jag har väl lite hum om vad det är men jag är väldigt dålig vissa insekter. Fotar gärna spindlar, skalbaggar o.s.v. men kan inget om dom.
Sten
Vacker bild, snyggt med så ren bakgrund
Svar från Sten Björklund 2021-06-23 15:04
Tack Peter !
Testade flera objektiv och även med båda kamerorna. D750 0ch D 7000. Den här bilden är med D 7000 och 300/4 Har inte gått igenom bilderna men ett är säkert. Inte många blir kvar. Men det räcker väl med en bild.
Sten
Vilken vacker insekt, som alla sländor. Snyggt med strået på diagonalen och den gröna bakgrunden. Det finns mycket ute i naturen just nu. Även en vanlig villaträdgård hyser en hel uppsjö med roliga småkryp.
Hälsningar Lena
Svar från Sten Björklund 2021-06-23 15:09
Tack Lena !
Självklart finns det lika många motiv hemma men här är för mig många nya arter som inte finns hemma. Därför är det extra roligt. Var ut och testade några nya bilder men gav upp och letade upp korallroten i stället.
Sten
Det var en välkomponerad och vacker bild! Mycket fin.

MvH
Johnny
Svar från Sten Björklund 2021-06-23 15:15
Tack Johnny !
Att kompositionen blev som den blev får jag tacka vädergudarna för. Det blåste riktigt ordentligt så det var mest bara tur.
Sten
Då var det på tiden! Jag kan inte hjälpa dig med artbestämningen, men en bra bild blev det med snygg bakgrundsoskärpa.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Sten Björklund 2021-06-24 14:20
Tack Bjarne !
Dom vanliga trollsländorna försöker jag mig på ibland men den här var ny för mig. Att bilden blev som den blev var mer turen. Det blåste onödigt mycket den här dagen.
Sten
En vacker bild på vad det nu är! Gillar strået mot den gröna bakgrunden!
Svar från Sten Björklund 2021-06-24 14:22
En flickslända av någon sort gissar jag men jag är för dålig eller har varit för ointresserad av dom för att lära mig.
Sten