Det var precis som vanligt...

vid min fågelmatning upp i skogen. Det har blivit dåligt med besöken den sista månaden. Har bara fyllt på talg och frön men inte stannat kvar några längre stunder. Idag blev det äntligen några timmar för fotografering. Jag hann bara ställa ifrån mig ryggsäcken så samlades småfåglarna omkring mig. Automaten var tom och jag sträckte ut handen med nötter för att prova om någon vågade komma och ta men jag gav upp ganska omgående. De tre gråspettarna var framme och jag hoppades få bilder med honan och hanen tillsammans. De satt på torrakan men för långt ifrån varandra. Det blev inga nya vinklar på gråspettebildera så jag ägnade min tid åt den lilla invånaren som bor nere under stenblocken. Med lite nötter lockade jag fram musen som till en början uppträdde lite nervöst. Varje gång kameran rasslade till försvann hon med blixtens hastighet ner till sina skyddade underjordiska gångar. Lite undrar man hur matförådet där nere ser ut. Vinter har varit mild och mössen har klarat sig bra. Ska bli intressant att se hur uggletillgången blir i vår. Tofsmesen och en svartmes upptäckte nötterna och kom ner för att stjäla lite av mössen. Hade hoppats att få en bild på mesen och musen på samma bild men det ville sig inte sig idag.

Inlagt 2014-01-28 23:49 | Läst 1582 ggr. | Permalink
Den är ju för söt den där lilla musen. Har säkert ett skapligt lager där under nu :-)
ing-marie
Tack Ing-Marie!
Det är märkligt vad en liten mus kan uppta ens intresse. Idag var jag åter där men det var första gången på länge som den inte visade sig.
Sten