Direktsändning från örnens bo.

Det är ganska fantastiskt att man med dagens teknink kan följa örnens häckning i direktsändning. Några ägg är inte lagda men honan ligger i bo under långa tider. Det som händer sker just nu när du ser det. Ser att klockan skiljer sig en timme.  Hoppas häckningen lyckas och man får se ungarna lämna boet.

http://pontu.eenet.ee/player/juras-erglis.html

Inlagt 2015-03-08 11:50 | Läst 4197 ggr. | Permalink
Fantastiskt spännande, tack för länken.
Mvh Peter
Tomt i boet när jag tittade men det ska bli spännande, att följa! Tack för länken!
Eva
Svar från Sten Björklund 2015-03-08 13:55
Före kl. 12 låg honan i boet ganska länge. En kort stund kom även hanen. Rolig att hör honan skrika innan hanen landade.
Sten
Tack för länken! Tomt i boet när jag tittar, men j-ar vad det blåser. Lite meditativt att sitta och glo och lyssna på :)
Attans vad häftigt, har du riggat det själv? Det blåser lika mycket där som hemma hos mig idag ser jag. Tyvärr var boet tomt den stunden jag tittade.
Svar från Sten Björklund 2015-03-08 16:27
Jag har inget med det här att göra. Vet inte var det är någonstans. Jag tog det från naturfotografen Ulf Risbergs Facebook. Tror heller inte han är inblandad. Men häftigt är det.
Sten
Ingemar Svensson 2015-03-08 16:30
Ja mycket häftigt!
Skulle kunna vara i Litauen. Just nu är båda örnarna i boet.
Sten
Svar från Sten Björklund 2015-03-09 20:45
Kul. Ska följa den. Det är tydligen populärt det här. Örnarna lade ett ägg idag.
Sten
Roligt att sidan funkar igen!
När jag tittade för en dryg vecka sedan, så fanns det ett ägg i boet! Undras om nån 'stulit' det? :-((
Svar från Sten Björklund 2015-04-07 19:33
8 - 9 Mars lade örnen ett ägg. Ungefär en vecka senare ytterligare ett. Lite senare försvann ett av äggen. Tror det var en kråka som tog det. Örnarna har några gånger lämnat boet obevakat. lite konstigt tycker jag. Kameran har varit nersläckt ett tag. Dagarna före var det mycket imma och skräp på linsen. Idag fanns ett ägg.
Sten
Karuzzell 2015-04-07 20:30
Tack för att du briefar. Såg när det första ägget lades. Senare såg jag honan lämna boet och endast ett ägg fanns då i redet. Därpå var det bara svart och jag befarade, att det roliga med ungarnas kläckning och uppfödning skulle vara bortom vår syn. Kul, att det tydligen var ett tillfälligt avbrott. Fortsätter att följa äventyret.
Eva
Nu har det enda ägget i örnboet kläckts. Föräldrarfåglarna var precis där och matade. Även ugglorna som Samuel lade in har ungar i boet. Lite svårare att se då ungarna hela tiden befinner sig under honan.
Sten
Ingemar Svensson 2015-04-17 18:33
Wow, vad häftigt:) Tack Sten!
Hej, har följt örnungen i flera veckor (har fått riktiga moderskänslor för ungen) så fantastiskt att kunna se detta live!
Men nu finns det tydligen ingen ström eller kan det vara så att ungen har lämnat boet? Hoppas, hoppas vi får se mer!
Tacksamma hälsningar
Inga-Lill
Svar från Sten Björklund 2015-07-25 00:14
Hej Inga-Lill !
Visst är det häftigt att följa denna häckning. Sist jag var inne på sidan var ungen så stor att den ibland satt på grenarna utanför boet. Efter den 1:a Juli har jag inte varit hemma så jag har inte kunnat se hur det gick.
Sten
Underbart med den här sidan. Bara väntan,bara väntan.

MVH
Bosse
Svar från Sten Björklund 2016-06-20 23:19
Ska du se några häckande örnar där får du nog vänta. Det har varit aktiviteter där men det blev ingen häckning. Du får titta på den här istället.

http://www.looduskalender.ee/n/

Sten
När startas länken igen ?
Svar från Sten Björklund 2016-06-26 23:18
Det blev ingen häckning i det här boet i år. Du får söka på den länk jag skickade i förra svaret. Där hittar du örn, ormvråk, svart stork bl.a. Nu är örnungarna så stora att dom lämnar boet snart.
Sten